Škot koji se spasio bankrota sudi "orlovima" na startu Lige nacija

Autor:

Sport

05.09.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana pred prvi meč koji će reprezentacija Srbije odigrati protiv Litvanije u sklopu Lige nacija UEFA je delegirala arbitre koji će deliti pravdu u Viljnusu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ilustracija: Foto

Evropska kuća fudbala poslala je u Viljnus šestoricu Škota na čelu sa Bobijem Medenom koji slovi za najboljeg sudiju u svojoj zemlji.

Meden se suđenjem bavi od 2002. godine i već spada u red arbitara u koje UEFA i FIFA imaju veliko poverenje iako još uvek nije zakoračio u petu deceniju života.


Ljubitelji fudbala u Srbiji možda ga se sećaju jer je tokom prošle godine delegiran za glavnog arbitra duela Crvene zvezde i Kelna (1:0) u Ligi Evrope, ali i za sudiju utakmice grupne faze Evropskog prvenstva za mlade između Srbije i Makedonije (2:2).

U zemlji iz koje dolazi Bobi Meden je poznat i po problemima koji su ovoga leta isplivali na površinu. Škotski arbitar je bio pred bankrotom, sud mu je dao dodatno vreme da proda kuću i izmiri dugovanja kako bi izbegao najgori scenario.

Dva meseca nakon velikih privatnih problema sa kojima se susreo Meden nastavlja da deli pravdu na najvećoj sceni pa će tako u petak sa pomoćnicima Daglasom Rosom i Frensisom Konorom suditi duel Litvanije i Srbije na startu Lige nacija.

Meč prvog kola treće grupe, C Divizije između Litvanije i Srbije igra se u petak od 20.45 na stadionu FS Litvanije u Viljnusu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading