Pravilo koje je odvelo Zvezdu u Ligu šampiona pred ukidanjem?

Autor:

Sport

05.09.2018

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući golovima u gostima Crvena zvezda će nastupati u Ligi šampiona, a sada postoji mogućnost da se to pravilo ukine.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Treneri vodećih evropskih klubova poslali su UEFA važnu poruku sa godišnjeg okupljanja koje je organizovano u Švajcarskoj.

Masimilijano Alegri (Juventus), Hulen Lopetegi (Real), Žoze Murinjo (Mančester junajted), Tomas Tuhel (Pari sen Žermen), Karlo Anćeloti (Napoli), Unai Emeri (Arsenal) i drugi, smatraju da treba ukinuti pravilo po kome u "nokaut" okršajima Lige šampiona i Lige Evrope gol u gostima može imati veću vrednost od onog koji je postignut na domaćem terenu.

- Treneri misle da postići pogodak u gostima nije teško kao što je bilo nekada i da stoga ne bi trebalo da ima posebnu važnost. Njihov stav je da to pravilo treba preispitati i UEFA će to i učiniti - rekao je Đorđo Marketi, zamenik generalnog sekretara evropske "kuće fudbala".

Pravilo "gola u gostima" prvi put je primenjeno u Kupu pobednika kupova 1965/66. Pre toga je u slučaju nerešenog rezultata bacan novčić ili je igrana treća utakmica na neutralnom terenu.

Treneri su se takođe založili da bi prelazni rok u svim zemljama trebalo da bude završen pre početka sezone, kao što je od ovog leta slučaj u Engleskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading