(VIDEO) "Orlovi" dobili slobodan dan: Maksimović i Dmitrović pred novinarima

Autor:

Sport

04.09.2018

11:03 >> 11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u Staroj Pazovi kako bi se pripremili za početak Lige nacija. Izabranici Mladena Krstajića prvo putuju u Litvaniju,gde meč igraju 7. septembra, a potom dočekuju Rumuniju tri dana kasnije. Pred medije su izašli golman Marko Dmitrović i fudbaler Nemanja Maksimović. Reprezentativci su dobili slobodan dan, a u Sportski centar FSS moraju da se vrate najkasnije do 23 sata.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Dmitrović

- Srećni smo što smo ponovo na okupu u reprezentaciji, jer uvek je poseban osećaj kada se igra za nacionalni tim. Počeo je novi ciklus, novo takmičenje i prilika da se ostvari plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za prvi meč sa Litvanijom, utakmicu koja nema prefiks prijateljska, sve su takmičarske - rekao je Dmitrović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Golman španskog Eibara jasan je da je čelna pozicija grupe imperativ.

- Cilj je da budemo prvi u grupi, idemo korak po korak, da pobedom u Litvaniji najavimo naše ambicije u ovom takmičenju.

Nakon što poziv nije dobio Vladimir Stojković, Dmitrović i Predrag Rajković boriće se za "jedinicu".

- Svaki igrač koji je ovde zaslužuje poziv. Svi smo motivisani da damo maksimum i da se nametnemo selektoru. Spremam se kao da ću da počnem, svaki sportista treba tako da se ponaša. Ovde smo da uradimo sve kako bi reprezentacija ostvarla uspeh, nije važno ko je na terenu, a ko na klupi ili tribinama, moramo biti svi zajedno tim. Selektor je taj koji odlučuje.
 

Novi vezista Hetafea Nemanja Maksimović ponovo je u nacionalnom timu posle izostanka sa Mundijala u Rusiji.


- Pred nama su novi ciklus, izazovi, takmičenje i velika želja da se dobro pripremimo i ostvarimo dobar rezultat. Želimo na Evropsko prvenstvo, a ovo je prilika da se u svakom meču borimo za pobedu, hoćemo svih šest trijumfa. Hoćemo da vratimo veru u reprezentaciju i steknemo pobednički mentalitet - poručuje Maksimović.

Maksimović se, pred duel sa Litvanijom u Viljnusu, prisetio da je baš u toj zemlji postao prvak Evrope sa omladinskom selekcijom pre tri godine.

- Tada nam je Litvanija bila srećna, nadam se da će tako i sada biti, da ćemo zabeležiti pobedu - optimista je on.

Naglasio je i da bi sve sem prvog mesta grupe bio neuspeh, ali da je sada fokus na Litvaniji.

- Za nas je sada u fokusu Liga nacija, postoji pritisak jer smo favoriti u grupi, ali samo je važno da svako od igrača da maksimum i onda će doći rezultati - zaključio je Maksimović.

Srbija u petak gostuje Litvaniji u Viljnusu, a tri dana kasnije dočekuje Rumuniju u Beogradu na stadionu Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading