Zvezda u svim svetskim medijima: I u Australiji pišu o crveno-belima

Autor:

Sport

30.08.2018

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da su fudbaleri Crvene zvezde prvi put izborili mesto u Ligi šampiona odjeknula je širom Evrope, pa se tako brojni mediji dan posle pobede u Salcburgu bave tom temom.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Radonjić
Mediji u Evropi:
"Miracolo Stella Rossa", naslov je u italijanskoj "Gazeti delo Sport" koji govori o čudu Zvezde.

Španska "Marka" ilustruje sliku žreba sa kuglicom Zvezde u četvrtom šeširu za žreb u društvu velikana poput Real Madrida, Barselone, Bajerna i ostalih.

"Zvezda je nastavila proklestvo Salcburga epskim povratkom za dva minuta. Neverovatno, ali istinito", piše "Marka".

Francuski "L'Ekip" govori o partiji fudbalera sa francuskim pasošem Mohameda El Fardua Bena i dva gola koje je dao za prolaz.
Britanski Skaj Sport da se šampion Evrope iz 1991. godine vratio na veliku scenu.
Što se tiče regiona, hrvatski portal Indeks veliki prostor dao je uspehu Zvezde, prenosi i izjave aktera meča u Salcburgu, ali i atmosferu sa tribina, uz naslov "Zvezda u Ligi šampiona: Gubila 2:0, pa za dva minuta prošla", aludirajući to što je Mohamed El Fardu Ben postigao dva pogotka u rasponu od samo 77 sekundi na asistencije Miloša Degeneka.
"Večernji list" govori o "ludoj utakmici" i iznenađenju koje su crveno-beli priredili u Austriji nakon dva gola zaostatka.
Crnogorske "Vijesti" donose naslov "Zvezda za dva minuta do Lige šampiona", a kao jedan od ključnih trenutaka opisuje potez Nenada Krstičića i sukob sa Marinom Pongrančićem posle starta nad Milanom Pavkovim koji je trgao ekipu.
Uspeh je ođeknuo i do Australije u kojoj lokalni "Sidnej Herald" piše o jednom od junaka Degeneku, tamošnjem reprezentativcu, da je imao veliku ulogu u eliminaciji Salcburga.

Logično, tužne naslove ističu mediji u Austriji sa naglaskom na to što Salcburg ni 11. put nije uspeo da izbori mesto među 32 najbolja tima na Starom kontinentu.

Tako "Kronen Cajtung" konstatuje da je drama pripala Crvenoj zvezdi i da je Ben za samo 77 sekundi uništio Salcburgov san o premijernom mestu u Ligi šampiona.

"Bolan remi, Zvezda ide dalje zbog pravila gola u gostima", piše "Kronen".

"Kurijer" navodi da je najmanje 8.000 srpskih navijača na Red Bul areni proslavilo plasman u elitno takmičenje.

"Teško će se Salcburg oporaviti od ovakvog udara", zaključuju Austrijanci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading