NIKOLIĆ: Zvezda je dovela pojačanje koje nisam mogao da priuštim!

Autor: mozzart sport

Sport

16.08.2018

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Partizana, Marko Nikolić rekao je da ekipa Crvene zvezde podseća na crno-bele iz perioda kada je on bio na klupi kluba iz Humske.

RepublikaFoto: Tanjug
Nikolić o Zvezdinim podvizima!

Partizan je u sezoni 2016/2017 osvojio duplu krunu, a tvorac tog uspeha bio je Marko Nikolić, koji sada sa Videotonom grabi evropskim putem.

On se sa mađarskim klubom plasirao u plej-of za plasman u Ligu šampiona, a rival poslednja prepreka će biti AEK.

U plej-ofu za najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje se nalazi i Crvena zvezda, koju čeka dvomeč sa Salcburgom, što je Nikolić prokomentarisao u stilu bivšeg "večitog".

- Napravili su crveno-beli dobar rezulat, ne može niko to da ospori. Imaju specifičan način igre, u nekim trenucima sa malim brojem primljenih golova podsećaju na Partizan iz sezone kad smo uzeli duplu krunu. Imaju i izvanredan budžet. Na primer, meni je Brazilac Kafu bio interesantan, ali je van domašaja Videotona - rekao je Nikolić za Mozzartsport.

RepublikaFoto: Starsport

Povukao se Nikolić na vrhuncu karijere u Partizanu, 

- Koliko vidim, imaju i dva podjednako kvalitetna tima. U dobroj su poziciji. U nekim segmentima su dobro, stvarno vam kažem, baš dobro radili, pa im se to sad vratilo. Da se razumemo: ne smeta mi dobar rezultat Zvezde koliko bih voleo da vidim Partizan na tom mestu - poručio je trener Videotona.

U Humskoj je došlo do smene na klupi, Nikolić smatra da je pravi čovek na kormilu crno-belih.

- Ako nekome znači, apsolutna podrška Bati. Fantastično je rešenje u datim okolnostima. Da su me pitali, njega bih predložio. Preuzeo je crno-bele u trenutku kad klub nije imao šta da izgubi, a on mnogo toga stavio na kocku. Hrabrost ga je uvek krasila. Svojevremeno sam bio deo Stručnog saveza FSS u školi za trenere, polaznici su, među ostalima, bili Tomić, Petrić, Mirković i Ivić, poslednja dvojica su se u startu odvojila po talentu i potencijalu, što može da bude veliki plus - objasnio je Nikolić.

RepublikaFoto: Starsport

Fudbalska javnost mu je osporavala stručnost zbog nedostatna iskustva.

- Partizan pripada Mirkoviću. Kažu, nije iskusan, a ja vam kažem mora negde iskustvo da stiče. Gde drugo nego u klubu koji mu je prirodno okruženje? Neće mu biti lako, svi moraju da stanu iza njega, težak posao ga čeka, ali je u početnim utakmicama pokazao da ume - zaključio je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading