KRLE: NE BIH NIŠTA MENJAO!

Autor: Srpski telegraf

Sport

13.08.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije učešće na Mundijalu u Rusiji završili su već u grupnoj fazi, a selektor "orlova" Mladen Krstajić tvrdi da ne bi promenio nijednu odluku koju je doneo tokom turnira! Da podsetimo, naša reprezentacija pobedila je na startu Kostariku sa 1:0, da bi usledili porazi od Švajcarske (2:1) i Brazila (2:0). Krstajić je prvi put posle Svetskog prvenstva sumirao utiske i ističe da se ne kaje ni zbog čega.

RepublikaFoto: Starsport
Krstajić se nekaje ni zbog čega!

Krstajić: Da sam sačuvao remi sa Švajcarcima, niko ne bi smeo da mi prigovori

- Bilo je nekih teških odluka, ali je beskorisno da se sada bavimo njima. Stojim iza svake odluke. I onih do sada i predstojećih jer sam u prethodnih osam meseci video na koga mogu kao selektor da se oslonim - rekao je Krstajić za Žurnal.

ŽELEO POBEDU

Ključna utakmica bila je ona protiv Švajcarske, za koju se ispostavilo da bi našem timu donela prolaz u slučaju da su "orlovi" sačuvali remi.

- Da sam gledao sebe u utakmici sa Švajcarskom, mogao sam da uvedem defanzivca i sačuvam 1:1 i završim Mundijal sa četiri boda. Ko bi šta mogao da mi kaže, četiri boda nismo osvojili u grupi ne pamtim od kada. Želeo sam pobedu i osećao da možemo da je ostvarimo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Selektor je otkrio i da je Nemanja Matić na Mundijalu igrao povređen i da je u takvom stanju bio prethodnih šest meseci.

- Iznerviram se kada čujem ocene da je Matić igrao slabo na Svetskom prvenstvu, a da se pritom niko ne zapita kako je uopšte igrao kada je pola godine bio povređen! Da, Nemanja Matić je pola godine igrao povređen i za klub i za reprezentaciju. I svaka mu čast kako je uopšte pošao na Mundijal - rekao je Krstajić za Žurnal i dodao:

- Nisam rekao da je neku utakmicu igrao povređen, nego da nije imao vremena da se potpuno oporavi od povrede i da je takav igrao. A o odmoru i da ne govorimo.

FORMIRANJE TIMA

Srbiji u narednom periodu slede izazovi u Ligi nacija, u kojoj će joj rivali biti Litvanija, Rumunija i Crna Gora.

RepublikaFoto: Starsport

- Za sve reprezentacije, pa i za nas, Liga nacija je takmičarski izazov, ali i prilika da formiramo tim koji će uspešno igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kad kažem da formiramo, ne mislim, naravno, da ćemo da stvaramo neku novu ekipu, nego da momcima koji su već dobili priliku u Rusiji pridružimo neke druge perspektivne igrače koji sticajem okolnosti nisu bili na Mundijalu - rekao je Krstajić.

Krstajić: Nisam lud da ne zovem talente

Selektor Srbije govorio je i o generaciji svetskih šampiona sa Novog Zelanda, koja bi trebalo da predstavlja budućnost našeg fudbala. Problem je što dobar deo tih igrača ne igra u svojim klubovima.

- Da li sam lud da ne zovem u reprezentaciju ekstra talentovanog igrača? Ali kako da ga pozivam kad ne igra u klubu - obrazložio je selektor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milisav

13.08.2018 08:18

Ti ne bi a ja bi tebe promenio