DALIĆ NAPUŠTA KLUPU "VATRENIH"? Pobesneo i OTKRIO šta se dešava u hrvatskom fudbalu!

Autor:

Sport

23.07.2018

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski selektor Zlatko Dalić jedan je od najzaslužnijih za uspeh hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali očigledno nije zadovoljan situacijom u hrvatskom fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor hrvatske reprezentacije pobesneo

Posle istorijskog uspeha hrvatske reprezentacije na Mundijalu u Rusiju na površinu su isplivali problemi sa kojima se susretao selektor, ali i igrači.

- Ja neću više raditi, a da mi neko radi iza leđa! Znam sve što se događalo, ali kažem vam iskreno sad: više neću raditi niti jedan dan u atmosferi u kojoj se meni nešto kuva iza leđa. Ceo se život borim, guram sa svojim igračima i neću ostati niti jedan dan ako saznam da netko opstruira mene i moj stučni štab. To neću, želim čistu situaciju - rekao je Dalić za Večernji list.

On je izjavio da je već ranije doneo odluku jer ne želi da se posle par meseci ponovo pojave priče o smeni.

- Mogu još dve godine s reprezentacijom, ali rekao sam da sam nakon Amerike doneo odluku da odem. Ne mogu podneti da ljudi koji dvaput u životu nisu šutnuli loptu odlučuju o mojoj sudbini. Ja sam nezavisan i neopterećen, ali ne mogu dopustiti da se neko igra sa mnom i da me za dva meseca opet neko smenjuje - rekao je Dalić.

Razlog zbog kog nije napustio reprezentaciju je osećaj da će hrvatska reprezentacija napraviti veliki uspeh, što se i dogodilo. 

- Zahvaljujem HNS-u na šansi koja mi je data. Ali rekao sam stvari koje mi smetaju. Hrvatskog selektora moraju da zaštitite kao instituciju, a ne kao Zlatka Dalića. To je tvoj selektor, štiti ga. Ako hoću da moj pomoćnik bude taj i taj, onda neka bude, a ne da za to moram da se borim mesecima. Zbog Svetskog prvenstva nisam s time hteo da izađem napolje jer sam znao da ćemo napraviti nešto veliko, u suprotnom ne bih prešao preko toga - završio je Dalić izjavu za Večernji list.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading