Ni krov sveta nije dovoljan: OVAJ IGRAČ TRAŽI OD DEŠANA OSTAVKU!

Autor:

Sport

19.07.2018

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Francuske su se po drugi put u istoriji domogli titule prvaka sveta, ali ovaj veliki uspeh nekima nije bio dovoljno dobar, jer smatraju da je ekipa do krova sveta stigla lošom igrom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dešan je bio prvak i kao igrač i kao selektor

Kritike na račun selektora Didijea Dešana su stizale u velikom broju tokom trajanja šampionata, ali se on nije obazirao preterano na njih, već je ekipu umešno odveo do samog vrha, pošto su u finalu savladali Hrvatsku sa 4:2.

Nakon osvajanja zlata na Mundijalu mnoge kritike su opravdano utihnule, ali neki i dalje zahtevaju da Dešan podnese ostavku.

Reč je o fudbaleru PSŽ-a Hatemu Ben Arfi, koji nije igrao za "svece" u drugom delu sezone, jer se rugao predsedniku Al-Kelaifiju.

- Za Francusku bi bilo pogubno ako bi sakrila lošu igru iza naslova svetskog prvaka. Ne možete pobeći od toga da je igra zaista bila ružna. Naravno, na kraju je to dalo rezultat, ali se ekipa mnogo kockala i živela je od protivničkih grešaka. Čekala ih je i kažnjavala, pa takav fudbal nije bio spektakularan, iako jeste efektan. Imajući u vidu kakve smo igrače imali, trebalo je da budemo hrabriji, a manje poput kameleona. Poznajem većinu momaka iz reprezentacije i znam da im se ne sviđa ovakav stil igre. Ne bi se bunili da se to promeni što pre - rekao je Ben Arfa.

Za kraj je imao poruku za selektora Francuske Didijea Dešana.

- Skidam mu kapu. Ali, da sam na njegovom mestu, povukao bih se dok sam na vrhu, kao što je to uradio Zinedin Zidan u Realu. Na taj način bi Dešanov nasledik iskoristio potencijal ekipe i oslobodio bi mlade igrače da uživaju u igri. Baš onako kako to rade Brazilci - zaključio je francuski fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading