Mesi je umetnost - kao Federer, Ronaldo je izgrađen na talentu - kao Nadal

Autor:

Sport

18.07.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od loših momaka italijanskog fudbala, bivši reprezentativac "azura" Antonio Kasano na zanimljiv način je pričao o dvojbi - Mesi ili Ronaldo, uporedivši ih sa Federerom i Nadalom

RepublikaFoto: TANJUG/A.TARANT
Antonio Kasano

- Volim Mesija, ali time ne kontriram Kristijanu, nego zato što je Leo po mom mišljenju najbolji svih vremena, jedinstvene su emocije koje mi on pruža. Ako moram da racionaliujem ili da vas ubeđujem, onda tražim da mi nađete još nekog ko ima takvu tehniku i tako konstantno daje golove kao Mesi. Kristijanu ništa ne nedostaje, da budem jasan, ali to nije poenta - rekao je 36-godišnji Kasano i pojasnio:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

- Volim tenis. E sada, Kristijano je kao Nadal - fantastičan sportista izgrađen na talentu, ali i na napornom radu i želju. Mesi je više kao Federer, on je čista umetnost i stil. Oni su različiti i može jedan da bam se dopada više od drugog. Ja sam uz Mesija, on može da napravi razliku na terenu i kada stoji u mestu, skoro da mu ni ne treba fizička sprema.

Svog drugog sina Kasano je nazvao Lionel po Mesiju, ali to ne znači da ne poštuje Ronalda, naprotiv, i kaže da će se odlično snaći u Juventusu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

- Ima i on dar od majke prirode, ali pre svega ima pravi mentalitet, kontinuitet u treningu i profesionalizam - sve stvari koje sam ja mrzeo. Mnogo mu se divim jer je sposoban da uvek bude fokusiran - zaslužio je uspeh. Ima 33 godine, tako mu piše u ličnoj karti, ali se skoro manijakalno brine o svom telu. S obzirom na nivo na kojem je Serija A sada, može da daje 30-40 golova po sezoni još neko vreme - rekao je nekadašnji fudbaler Barija, Rome, Reala, Milana, Intera, Sampdorije…

Za kraj, Kasano je poručio da je bio član Realovih Galaktikosa i da će Madriđani "preživeti" i odlazak čoveka koji je dao 450 golova za klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading