POTPUNO ZASLUŽENO: Francuski fudbaleri dobijaju najviše državno odlikovanje!

Autor:

Sport

16.07.2018

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi fudbaleri koji su bili članovi francuske fudbalske selekcije na šampionatu u Rusiji odlikovani su ordenom Legije časti, najvišim državnim priznanjem zbog osvajanja Svetskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Francuski reprezentativci dočekani kao veliki heroji

Oni će biti odlikovani prema dekretu predsednika države Emanuela Makrona, baš kao i generacija iz 1998. godine koja se popela na krov sveta, a zanimljivo je da je sadašnji selektor Didije Dešan bio kapiten te generacije.

Makron je primio je u Jelisejskoj palati sa suprugom Brižit sve fudbalere nakon proslave sa navijačima u Aveniji Šanelize.

Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, među kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilian Mbape.

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će imati privatan susret s Emanuelom Makronom i njegovom suprugom a zatim će im u bašti biti priredjen prijem. Prijem će animirati DJ Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading