FIFA bez kazne za Vidu

Autor:

Sport

14.07.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski defanzivac Domagoj Vida i posle druge istrage, koju je pokrenula Disciplinska komisija FIFA, nije kažnjen i ne postoji prepreka da bude učesnik finalnog meča Svetskog prvenstva u Rusiji, koji Vatreni igraju protiv Francuske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Domogoj Vida

Domagoj Vida se već jednom našao na "udaru" Disciplinske komisije FIFA kada je objavljen video snimak na kojem hrvatski fudbaler uzvikuje ukrajinski nacionalistički pozdrav "Slava Ukrajini" i pobedu nad Rusijom posvećuje Dinamu iz Kijeva. 

FIFA je Vidi zbog političke poruke tada uputila samo upozorenje, ali je potom pokrenula još jednu istragu jer se pojavio i drugi snimak, na kojem Hrvat uz pomoćnika u taboru Vatrenih Ivicu Olića nazdravlja uz isti poklič, kao i uz reči "Beograd gori", što je bio pozdrav za vlasnike kafane tog naziva u Kijevu. 

FIFA je procenila da je drugi sporni snimak nastao pre prvog, te je ustanovila da fudbaler Bešiktaša i Hrvatske nije ponovio sporni gest, pa nema razloga za kaznu. 

Vida je na prvom snimku poruke sporne sadržine uputio uz savetnika reprezentacije Hrvatske Ognjena Vukojevića, koji je potom odstranjen iz hrvatskog državnog tima.

Hrvatska će protiv Francuske igrati u nedelju od 17.00 na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading