Pada odluka u Moskvi: NAPALJENI HRVATI IDU DOMA, A FRANCUZI NA KROV SVETA!

Autor:

Sport

14.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došao je i taj dan - u nedelju ćemo saznati ko će biti novi vladar fudbalske planete! U finalu Mundijala od 17 časova (RTS1) pred 80.000 duša na Lužnjikiju sudariće se dve ekipe koje su prikazale najviše na takmičenju iako ih je pre mesec dana retko ko video u borbi za "Zlatnu boginju".

Francuzi su favoriti prema kladionicama

Francuska juri drugu titulu planetarnog prvaka protiv Hrvatske, koju su na putu do trona pobedili pre 20 godina u polufinalu Svetskog prvenstva posle preokreta. S druge strane, napaljeni Hrvati žele da se osvete za taj bolan poraz iz jula 1998, kada su poveli golom Davora Šukera, a onda im je snove o finalu srušio Lilijam Tiram sa dva gola.

NEUHVATLJIVI MBAPE

"Trikolori" su nesumnjivo imali teži put do finala, a sve mečeve u nokaut fazi rešili su u regularnih 90 minuta, dok su "vatreni" svaki od tri meča nokaut faze igrali po 120 minuta.

- Francuzi su u u odličnoj formi tokom čitavom takmičenja u Rusiji. Imaju kompaktan tim, u kojem odskače mladi Kilijan Mbape. Briljantno mu lopte deli vezni red gde su Kante, Pogba i Matudi. Svežina je svakako na strani svetskih prvaka iz 1998. godine i možda baš to bude presudno za ovo finale. S druge strane, Hrvati su nestvarno motivisani i fizički stoje odlično, lako su nadtrčali Engleze - kaže za Srpski telegraf Ljubinko Drulović.

Legendarni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić takođe je očaran mladim napadačem Pari Sen Žermena.

- Mislim da će Mbape naslediti Mesija i Ronalda kada su u pitanju priznanja za najboljeg igrača sveta. Pravi je golgeter, brz i s loptom i bez nje i upravo on može da odluči nedeljno finale. Sjajno sarađuje sa veznim redom i Grizmanom. Nijanse će svakako da odluče pobednika. Hrvati su me prijatno iznenadili, ali ne verujem da su spremni za novi podvig jer su imali i dosta sreće na turniru - zaključuje nekadašnja devetka crveno-belih.

 6. put će igrati međusobno Francuska i Hrvatska, a trikolori imaju tri pobede uz dva remija

MAJSTOR MODRIĆ

Da su u finalu dve ekipe koje su najviše pokazale na takmičenju, mišljenja je selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

- Definitivno, zaslužile su Francuska i Hrvatska da se bore za titulu svetskog šampiona. Kroz mečeve u grupi videlo se da će gaziti rivale. Lako su obe ekipe došle do nokaut faze. Hrvati su morali dva puta da prolaze na penale, jednom na produžetke, ali očigledno je da su odlično spremljeni za sve okolnosti. "Galski petlovi" su od osmine finala rivale dobijali dominantnom igrom uz čvrstu odbranu i sve su rešavali u 90 minuta - ističe najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Tumbaković smatra da su Francuzi bliži Zlatnoj boginji, ali ističe da je za njega Luka Modrić obeležio Mundijal.

- Modrić je neviđeni kreativac. On igra fudbal! Svugde ga ima na terenu, asistira, ima siguran pas, a zna i te kako da postigne gol. Bez obzira na ishod finala, smatram da Luka mora da bude izabran za najboljeg igrača turnira, ali i sveta na kraju godine - oduševljen je Tumbaković vezistom Real Madrida.

FRANCUSKA - HRVATSKA

17.00, RTS1

GRAD: MOSKVA. STADION: LUŽNJIKI (78.011). SUDIJA: NESTOR PITANA (ARGENTINA)

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez, Kante, Pogba, Matuidi, Grizman, Mbape, Žiru

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić

KVOTE

FRANCUSKA - HRVATSKA

1 X 2

1,95 3,15 4,88

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading