UMTITI ZAMALO UMRO OD GLADI, A SAD JURI ZLATNU BOGINJU!

Autor:

Sport

12.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramski zaplet dostojan Hičkoka napisao je život Samjuela Umtitija (24)!

Trenutak odluke: Umtiti matira golmana Belgije

Mladi defanzivac postao je nacionalni junak Francuske kada je u 51. minutu savladao golmana Belgije (1:0) i odveo svoju reprezentaciju u finale Mundijala u Rusiji!

Međutim, način na koji je uopšte postao Francuz više je nego herojski... Kao jedan od brojnih Afrikanaca u timu "trikolora", Samjuel je rođen u prestonici Kameruna Jaundeu. Njegovi roditelji su bili toliko siromašni da su ga tajnim kanalima poslali kod rođaka u Lion kako bukvalno ne bi umro od gladi.

NESUĐENI NAPADAČ

Tek tu horor počinje da postaje bajka. Ljubav prema lopti sa prašnjavih ulica odvela je Umtitija u lokalnu fudbalsku akademiju, da bi ga već sa osam godina Lion doveo u svoju omladinsku školu. Kako se izdvajao visinom i snagom, Samjuel je umalo postao napadač, ali su dobri treneri ipak procenili da bi bolji bio kao "čistač" na zadnjem veznom. Ubrzo je zaigrao kao štoper, da bi za prvi tim "lavova" debitovao sa 19 godina. Pre dve godine proglašen je za najboljeg igrača kluba u jakoj konkurenciji asova, poput Aleksandra Lakazeta.

BARSIN MILIONER

To nikome nije promaklo, pa ni Barseloni. Momka koji kao dete nije imao šta da jede, šampion Španije je platio 25 miliona evra i dao mu nedeljnu platu od 85.000 evra (4,4 miliona evra godišnje). Ali to je tek početak. Dobre igre i pre turnira u Rusiji, a pogotovo na Mundijalu, već su naterale Katalonce da razmisle o produženju ugovora koji ističe 2021. i da mu povećaju primanja.

Osim klubu, Umtiti je već dokazao i vernost svojoj novoj domovini. Naime, kada je već postao vrhunski fudbaler, Kamerun je pokušao da ga privoli da obuče njihov dres, a ne "galskih petlova", ali već je bilo kasno. Nije pomoglo čak ni ubeđivanje legende Rožea Mile, jer je u Samjuelovom srcu sada samo Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading