(UŽIVO, SP) "Kockasti" na megdan "trikolorima" u finalu SP

Autor:

Sport

11.07.2018

07:25 >> 20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Francuske i Hrvatske igraće u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

23.44 - Englezi ponosni na fudbalere!


23.36 - Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić rekao je posle plasmana u finale Svetskog prvenstva, da "vatreni" igraju kao lavovi i istakao da će tako biti i u finalu. - Volim velike utakmice, pa se onda dogodi i da se u njima istaknem. Ali, najvažnija je ekipa - rekao je Mandžukić i dodao: Nismo svesni šta smo uradili, ovo je čudo. Ma nije čudo, ovo mogu samo velike ekipe. Nakon vodjstva Engleza uspeli smo da se vratimo i da pobedimo. Najveći pritisak je bio u osmini finala, a sada uživamo u igri, igramo kao lavovi, a tako će biti i u finalu.

23.29 - Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je daje ponosan na svoje saigrače i pored poraza od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva. Opširnije OVDE.

23.14 - Pročitajte OVDE u šta se uzda selektor Hrvatske Zlatko Dalić u finalu Mundijala.

23.05 - Tuga u Engleskoj.

 

 

22.55 - Ivan Perišić je proglašen za igrača meča.

 

 

22.37 - U nedelju od 16 časova za treće mesto igraju Belgija i Engleska a za "boginju" se bore Francuska i Hrvatska

 

22.21 - Mandžukić se snašao u kaznenom prostoru i doveo Hrvatsku do prednosti od 2:1

 

 

22.16 - Počeo je drugi produžetak. Da li će pobednika i ovog meča odlučiti penali?

22.14 - Kraj prvog produžetka. Nema promene rezultata, iako je Mandžukić u samom finišu prvog poluvremena imao veliku šansu da svom timu donese pobedu.

 

 

21.55 - Počeli su produžeci na meču u Moskvi.

 

 

 

 

21.50 - Kraj regularnog dela meča. Produžeci na meču Hrvatska - Engleska.

21.47 - Utakmica je produžena za tri minuta!

21:42 - Na Lužnjikiju su brojne fudbalske legende Dijego Maradona, Frančesko Toti, Paolo Maldini, Lotar Mateus, Kafu, Roberto Karlos, Rio Ferdinand, Peter Šmajhel, Loran Blan, Didije Drogba...

21.24 - Hrvatska stiže do izjednačenja golom Perišića!

 

21.13 - Nema promene rezultata na meču u Moskvi. Engleska i dalje vodi!

21.02 - Počelo je drugo poluvreme u Moskvi.

20.54 - Oko 30.000 navijača u londonskom Hajd parku oduševljeno pozdravilo gol Kirana Tripijea protiv Hrvatske. 

 

20.47 - Engleska posle prvih 45 minuta vodi 1:0!

 

 

 

 

20.44 - Reakcija engleskih navijača u Londonu posle gola Tripijea.

 

20.41 - Portugalski fudbaler Nani naredne dve sezone nosiće dres Sportinga, potvrdio je taj klub. Nani se u Sporting vraća po treći put. On je dres tog kluba nosio od 2005. do 2007. godine i potom u sezoni 2014/15. kao pozajmljen igrač Mančester junajteda. On je za Sporting do sada odigrao ukupno 113 utakmica i postigao 23 gola. Nani (31) je prošlu sezonu proveo u Laciju kao pozajmljeni igrač Valensije. On je u Seriji A odigrao samo 18 utakmica, ali je većinu počinjao na klupi.

20.35 - Još 10 minuta do kraja prvog poluvremena.


 

20.24 -Engleska ima više od igre.

 

 

20.05 - Tripije iz slobodnjaka matira Subašića

20.00 - Utakmica je počela!


19.53 - Englezi prate meč u Hajd parku.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

19.45 - Još 15 minuta do početka meča.

 




 

19.34 - Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je Englesku i Urugvaj sa ukupno 120.000 švajcarskih franaka zbog kršenja marketinških pravila tokom Mundijala. Fudbalski savez Engleske kažnjen je sa 70.000 švajcarskih franaka pošto je nekoliko igrača te selekcije tokom zagrevanja pred meč sa Švedskom na svojoj sportskoj opremi nosilo logo kompanija koje nisu sponzori Mundijala. Urugvajski savez će morati da plati 50.000 švajcarskih franaka, jer je jedan igrač te selekcije nosio neodobreni brend čarapa na utakmici protiv Francuske. Fifa je zbog istog prekršaja ranije kaznila i Švedsku sa 70.000 švajcarskih franaka.

19.29 - Navijači Hrvatske i Engleske su hit na stadionu u Moskvi.

19.16 - Stadion Lužnjiki spreman za duel Hrvata i Engleza.

 

19.03 - Poznati su sastavi timova.

 

18.51 - Legendarni Pol Gaskojn poručio je igračima Engleske da igraju "onako kako je to on radio". - Jednostavno igrajte za publiku, navijače. Igrajte kao da imate deset godina - rekao je Gaskojn. On je rekao je i da su mu dani koje je proveo igrajući na Mundijalu bili "najbolji trenuci u životu". - Nedostaju mi ta vremena. Ponekada se rasplačem dok gledam stare fotografije - rekao je Gaza, koji je bio u timu Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva 1996. godine kada je njegov tim, posle izvođenja penala, poražen od Nemačke.

18.36 - Rio Ferdinand sa engleskim navijačima

 

18.22 - Umalo tuča engleskih i hrvatskih navijača.

 

 

18.17 - Fudbaleri Engleske krenuli ka stadionu Lužnjiki.

 

18.08 - Navijači Hrvatske krenuli ka stadionu.

 

18.04 - Teme sa Svetskog prvenstva u fudbalu neizbežno su se našle i na samitu NATO, posebno pošto su se tamo i francuski predsednik Emanuel Makron i belgijski premijer Šarl Mišel. Mišel je skrenuo s rasprava o potrošnji na odbranu i Rusiji. On se direktno obratio Makronu i rekao: "Iskreno, Emanuel, juče je francuski tim imao puno sreće". Belgijanci generalno nisu baš šovinisti", rekao je Mišel i dodao da su "Belgijanci odigrali odličnu utakmicu protiv Francuske".

17.50 - Englesko nebo: 

 

Meanwhile in England... ???????✈️ @potionpictures

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on Jul 11, 2018 at 2:24am PDT

 

17. 40 - OVDE možete pročitati računicu Erika Kantone ko će osvojiti Mundijal

17.15 - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja učestvuje na dvodnevnom samitu NATO U Briselu poklonila je svetskim liderima dresove hrvatske fudbalske reprezentacije uoči večerašnje utkamice Hrvatska - Engleska u polufinalu svetskog prvenstva u Rusiji.

 

 

17.11 - Španija je na današnji dan pre osam godina osvojila SP!

 

 

17.00 - Hrvati večeras igraju poufinale Mundijala protiv Engleske, a do njega su došli zahvaljujući boljem izvođenju penala protiv domaće selekcije - Rusije. Vatrogasci u Hrvatskoj su gledali utakmicu i baš u odsudnom trenutku, pre penala Ivana Rakitića, telefon je zazvonio i oni su morali da se odazovu zadatku ne videvši da li je igrač Barselone pogodio ili ne - SVAKI SEKUND JE VAŽAN!

 

 

16.36 - Ovo niste znali sa Mundijala.

 

 

 

16.24 - Engleski navijači spremni za duel sa Hrvatima.

16.18 - Svetska fudbalska federacija (Fifa) dozvolila je visokom funkcioneru Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damiru Vrbanoviću da gleda polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Engleske iz VIP lože, iako je optužen za korupciju u slučaju transfera Luke Modrića. Izvršni direktor HNS je tokom četvrtfinalne utakmice Mundijala protiv Rusije utakmicu gledao iz istog reda kao i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

16.00 - Kako je stidljivi "dželat" Begijanaca, Samjuel Umtiti primio nagradu za igrača utakmice i provodadžisanje njegovih drugova posle meča

 

 

 

 

15.26 - OVDE možete da pročitate više o akciji ruskih navijača pred večerašnji duel između Engleske i Hrvatske. Srpski državni simboli će se pojaviti u velikom broju na stadionu večeras, a poneće ih neutralni ruski fanovi.

15.10 - Rusi iz Moskve su se u velikom procentu izjasnili da će navijati za Englesku večeras, uprkos svim političkim tenzijama između dve države. OVDE možete da pročitate više o razlozima Moskovljana da ipak podrže ostrvljane...

15.00 - Engleski princ Vilijam pružio je podršku timu Gereta Sautgejta uoči susreta u Moskvi.

- Napred Engleska! Fudbal se vraća kući - poručio je danas princ Vilijam uoči polufinala Hrvatske i Engleske u Moskvi.

Sa druge strane FK Barselona je pružila podršku svom igraču Ivanu Rakitiću.

 

 

14.38 - Duga se ukazala kod stadiona "Lužnjika" u Moskvi gde će večeras igrati Englezi i Hrvati. Kome li će ovo biti srećno znamenje?

 

 

14.25 - Ovo su neke zanimljivosti za koje verovatno niste čuli tokom ovog šampionata...

- Bendžamen Pavar, 22-godišnji bek Francuske, pre dve godine igrao je u Drugoj ligi Nemačke, nosio je dres Štutgarta. Prvi je odbrambeni igrač reprezentacije, koji je posle Tirama 1998. dao gol na Mundijalu.

* U Belgiji 59% stanovništva govori flamanski, 40% francuski i 1% nemački, ali je u fudbalskoj reprezentaciji jezik - engleski! Razlog je izbegavanje političkog konflikta. Uzgred, čak 12 Belgijanaca igra u engleskoj Premijer ligi.

* U Francuskoj reprezentaciji samo šestorica igrača imaju direktne korene u zemlji za koju igraju.

* Pred polufinalni duel Francuska - Belgija internetom je kružila fotografija Edena Azara, zajedno sa braćom Torganom i Kilianom, u dresu Francuske! Sva trojica su nosila dres sa brojem 10, po idolu Zidanu. Eden je od 14. godine igrao u Lilu, ali kaže da je 99% Belgijanac i 1% Francuz.

14.14 - Nakon trijumfa Francuza nad Belgijom oglasio se i Pol Pogba na "Tviteru". Njegova poruka je oduševila svet...

 

 

13.41 - Nekadašnji engleski fudbaler Rio Ferdinand imao je zanimljiv susret sa zalutalim brazilskim navijačima u Moskvi...

 

 

13.36 - Fudbaler Belgije Eden Azar uputio je vrlo oštru poruku na račun Francuske posle poraza njegove ekipe u polufinalu Mundijala.

- Više volim što sam izgubio sa ovakvom Belgijom nego da sam pobedio sa onakvom Francuskom. Oni se brane veoma čvrsto i veoma efikasno. Nismo našli nijednu slabu tačku. Taj mali momenat magije je bio potreban da postignemo gol ali njega nije bilo. VIdeli smo fantastičan belgijski tim i eliminisani smo od tima koji je bio čvršći od nas - kaže Azar koji je celokupno učešće "crvenih đavola" ocenio pozitivno.

13.12 - Evo kakva je atmosfera sinoć vladala na ulicama Pariza nakon pobede francuske reprezentacije nad Belgijom u polufinalu Mundijala.

 

 

 

 

12.50 - Selektor Engleske Geret Sautgejt pohvalno se izrazio o kvalitetima selekcije Hrvatske, ali i istakao ko bi uz njegovog sastava mogao da bude ključan večeras.

- Hrvatska je proizvela neke neverovatne igrače za tako malu zemlju. To će biti veliki test za nas, ali nismo ni očekivali da će biti drugačije - rekao je Sautgejt. 

Takođe, iz hrvatske ekipe rekli su da je Sterling jedan od najopasnijih engleskih igrača. 

- Nisam iznenađen time. Ako pogledate naše napadačke akcije, on je bio ključan. Svi ga poštuju u ekipi, a isto je i sa brojnim bivšim fudbalerima. Svi smo zadovoljni njegovim doprinosom. On je velika pretnja po protivnika - naveo je Sautgejt.

12.18 - Hrvatska pevačica i glumica Nives Celzijus podržala je svoju reprezentaciju pred polufinale sa Engleskom, ali je za "San" otkrila koji igrač "gordog albiona" joj se baš dopada. OVDE možete da pročitate više o tome...

11.51 - Za koga ćete navijati na večerašnjem polufinalnom duelu između Engleske i Hrvatske? OVDE možete da glasate, ali i pročitate kratku najavu za ovaj susret.

11.18 - Henderson i Lovren su drugari iz Liverpula, ali ih večeras očekuje ljuta frontalna bitka...

 

 

11.00 - Teške reči belgijskog golmana Tiba Kurtoe na račun francuske reprezentacije. "Trikolori" su slavili sa 1:0 u polufinalu, ali su se više od pola sata pred kraj skoro konstantno branili.

- Oni su anti-fudbalski tim. Njihov napadač stoji na 30 metara od svog gola - istakao je 26-godišnji igrač Čelsija.

10.48 - Da li se istorija ponavlja kod Francuza. 1998. ih je štoper Lilijan Tiram odveo svojim golom u finale Mundijala, 20 godina kasnije čitav poduhvat ponovio je defanzivac Samjuel Umtiti. Ostao im je još jedan korak...

 

 

10.05 - Hrvatski selektor Zlatko Dalić malo će promešati karte pred polufinalni susret protiv Engleza, a tamošnji mediji najavljuju dve do tri promene u odnosu na sastav iz četvrtfinalnog meča sa Rusima.

Sastav Hrvatske bi večeras mogao da izgleda ovako: Subašić - Vrsaljko (Vida, Jedvaj), Lovren, Vida (Ćorluka), Strinić - Badelj - Modrić, Rakitić, Brozović, Rebić - Mandžukić.

10.00 - I dok je pažnju sa Mundijala skrenuo transfer Kristijana Ronalda u Juventus, sada će dvojica možda i najboljih igrača sa prvenstva u Rusiji biti u fokusu, pošto Real ozbiljno namerava da dovede Kilijana Mbapea i Edena Azara!

 

 

09.25 - Francuski napadač Kilijan Mbape sa svojih 19 godina predstavlja svetlu budućnost svetskog fudbala, a iza njega je skoro pa besprekoran turnir koji želi da zaokruži titulom prvaka sveta sa selekcijom Francuske. On kaže da mu nije bitno da uzme neko pojedinačno priznanje, već da sa ekipom podigne trofej.

- Ovo je nezamislivo. Ovo je životni san, budućeg života, svega. Nemam reč. Ni u najvećim snovima nisam mogao da zamislim, a ja sam veliki sanjar. Ali ostao je još jedan korak. Kada ne varaš i radiš za kolektim, onda budeš nagrađen. Dok god mogu da pomognem timu, to mi je samo bitno. Briga me za "Zlatnu loptu", hoću Svetski kup - rekao je Mbape.

09.20 - Velika polufinalna bitka između Engleske i Hrvatske na programu je večeras od 20 časova na velelepnom stadionu "Lužnjiki" u Moskvi, na kome će u nedelju biti odigran i finalni susret. Oba tima će iz sve snage pokušati da ostanu na ovom mestu, pošto onaj koji napusti teren pognute glave da se zaputi ka Sankt Petersburgu, gde će biti odigran utešni duel za 3. mesto.

Ovo su možda i ključni igrači u obe selekcije...

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading