Tata Putin smirio 18.000 huligana!

Autor:

Sport

06.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri sedmice su prošle od starta najvećeg sportskog događaja u ovoj godini i za sada sve protiče mirno na ulicama i tribinama stadiona u Rusiji uprkos najavama ISIS da će biti mrtvih glava tokom Mundijala!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Englezi

Prvenstvo sveta dovelo je stotine hiljada fudbalskih zaljubljenika u 11 ruskih gradova u kojima se igraju utakmice, a organizatori takmičenja su se svojski potrudili da gostima boravak bude ugodan i pre svega bezbedan. U tu svrhu Vladimir Vladimirovič Putin i njegova vlada uložili su oko 380 miliona evra. Angažovano je nekoliko hiljada bezbednjaka uz najrigoroznije moguće tehničke kontrole, pa i ne čudi što su čak i ratoborni Rusi i još gori huligani iz Engleske - mirni kao bubice!

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

NI SLIČNO FRANCUSKOJ

Ruski huligani, koji su pre početka takmičenja budili veliki strah u svakom navijaču koji je planirao put na Mundijal, u potpunosti su ostali u senci miroljubivih i bezopasnih navijača, a najzaslužniji za to je upravo Putin. Naime, šef države je naredio da pod policijski nadzor i svojevrstan kućni pritvor bude stavljeno čak 18.000 navijača odranije poznatih organima reda, objavila je nedavno Svetska organizacija za zaštitu ljudskih prava - Amnesti internešenel. Takođe, na brojnim navijačkim forumima navodi se da je Putin "spakovao" više od 20.000 najbrutalnijih navijača da bi se izbegao haos na SP, dok pojedini forumaši tvrde da je broj nabudžen i da je manje onih koji su u kućnom pritvoru ili sa poslednjom opomenom. Ruski huligani poznati su kao jedni od najbrutalnijih na svetu, a svima su još uvek u sećanju scene sa Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, kada su Baćuške, iako brojčano daleko slabije, pretukle engleske navijače u Marselju!

STOP ENGLEZIMA

Ozloglašeni engleski huligani takođe su ostali u svojim kućama. Britanska policija je oduzela pasoše i zabranila odlazak u inostranstvo za oko 1.200 evidentiranih huligana koji su označeni kao potencijalno velika opasnost ukoliko se domognu Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Engleske

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading