DOKLE VIŠE? FIFA ponovo kaznila FS Srbije!

Autor:

Sport

30.06.2018

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog toga što su navijači "orlova" na Svetskom prvenstvu istakli uvredljiv transparent na meču sa Brazilom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tuča srpskih i brazilskih navijača posle meča u Moskvi

U saopštenju FIFA se navodi da je FSS kažnjen zbog isticanja "političkog i uvredljivog" transparenta na utakmici protiv Brazila.

Brazil je u tom meču slavio sa 2:0. Naša selekcija je ovim porazom eliminisana sa SP.

FIFA je ranije danas kaznila i FS Rusije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog "diskriminatorskog transparenta" tokom utakmice sa Urugvajem.

FIFA je u saopštenju upozorila ruski i srpski savez, ali i brazilski, zbog incidenata u koje su bili umešani navijači Srbije i Brazila. 

Po završetku meča u Moskvi došlo je do tuče navijača Srbije i Brazila na tribinama.

FIFA je 25. juna sa 54.000 franaka kaznila FSS zbog "isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka" navijača na utakmici sa Švajcarskom.

Tada su i predsednik FSS Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka i upozoreni zbog komenatara izrečenih posle utakmice Švajcarska - Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading