Bin Laden hteo da ubije Bekama i Engleze

Autor:

Sport

18.06.2018

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terorizam već godinama konstantno preti najvećim sportskim priredbama, a prema otkriću novinara ESPN Adama Robinsona, fudbalski svet je kataklizmi bio najbliži u leto 1998.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Bekam

Tada je Engleska, igrala premijerni meč na Mundijalu protiv Tunisa, a Al kaida, na čelu sa ozloglašenim Osamom bin Ladenom, imala je plan da na toj utakmici ubije Dejvida Bekama, ali i ostale reprezentativce "Gordog Albiona".

Prema planu terorista, koji se, srećom, skroz izjalovio, trojica njihovih članova bi sa urednim akreditacijama za utakmicu došla na pozicije gde su se nalazili volonteri i u trenutku kada bi ekipe izlazile na teren prvi bi se zatrčao do Dejvida Simana i aktivirao eksplozivnu napravu.

Iste sekunde drugi terorista je trebalo da baci bombu na klupu Engleza, gde su se nalazili Dejvid Bekam, Majkl Oven i ostali, dok bi poslednji treći terorista u tom momentu zapucao na Alana Širera, pa na ostale reprezentativce Engleske.

- Čuo sam još tada za neku sličnu priču o teroristima i mogućnosti da nas napadnu, ali ja u svojoj glavi nikada nisam uspeo da povežem da je tako nešto uopšte moguće - rekao je tadašnji selektor Engleske Glen Hodl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading