Bivši selektor Srbije niže pobede sa klubom

Autor:

Sport

26.05.2018

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener tajlandskog Muangtong junajteda Radovan Ćurčić rekao je da je fudbal u tom delu Azije u velikoj ekspanziji, da su ulaganja u klubove velika, i istakao da ga raduje što su srpski treneri na dobrom glasu u tom delu sveta.

RepublikaFoto: Starsport
Radovan Ćurčić

- Fudbal u ovom delu Azije se nalazi u velikoj ekspanziji, ulaganja klubova su velika, a gotovo svi klubovi imaju strance koje bi poželeo i svaki naš klub. Najviše ih je iz Brazila i Argentine, ali ima i Španaca... Prave ozbiljnu razliku. Moj klub ima peh da su neki stranci dugo već povredjeni, tako da se snalazimo u hodu. Zato možda i naše pobede imaju posebnu težinu za ovdašnje uslove, jer se oslanjamo uglavnom na domaće igrače - rekao je Ćurčić.

Muangtong junajted je vezao pet kola bez pobede, a onda je dolaskom bivšeg selektora reprezentacije Srbije upisao tri pobede zaredom.


Posle dva trijumfa na domaćem terenu, ekipa Radovana Čurčića je danas gostovala Pataji i upisala ubedljivu pobedu od 4:0, iako je od 12. minuta imala igrača manje na terenu.

- Za naše uslove to je gostovanje kao u Ivanjici, uvek nezgodno, teško za svakog protivnika. Ostali smo rano sa igračem manje, već posle 12 minuta igre, ali zahvaljujući taktičkoj disciplini, uspeli smo u trenutku nemoguće, postigli dva gola do kraja poluvremena, a onda u nastavku čekali priliku i završili posao - rekao je on.


Čurčić je naveo da je svaki dan na Tajlandu "neko novo iskustvo".

- Meni je drago što su srpski treneri na dobrom glasu u ovom delu sveta. I svaki dan nam je kao prvi, jednostavno očekivanja su velika, a uspeva samo uspeh. O nekom samozadovoljstvu je besmisleno pričati, tako da smo mislima već okrenuti narednom meču - rekao je Čurčić.

Muangtong junajted, koji je pre nekoliko godina do titule vodio Slaviša Jokanović, trenutno je četvrti na tabeli sa 30 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading