Stoičkov: Mogao sam da budem bandit

Autor:

Sport

22.05.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov u intervjuu za "BeIN sport", koji će se emitiovati večeras, otkrio je neke nepoznate detalje iz svog života.

Stoičkov je legenda Barselone

Stoičkov je priznao nije bilo lako igrati fudbal u "komunističkom sistemu".

- Morao sam da idem u vojsku, da prekinem karijeru na godinu dana. Razmišljao sam da pobegnem iz zemlje, zatražim azil u drugoj državi i nastavim da igram. Porodica me sprečila - rekao je Stoičkov.

Bugarin je istakao da je imao izazov u mladosti.

- Imao sam dva puta - da završim na ulici i postanem klasični bandit, ili da se bavim fudbalom. Izabrao sam, srećom, da se posvetim fudbalu - rekao je Stoičkov.

Stoičkov (52) je karijeru počeo u malom klubu Hebros, nastavio u CSKA iz Sofije. On je 1990. godine prešao u Barselonu gde je stekao najveću slavu. Potom je igrao za Parmu, pa se potom vratio u Barselonu, a zatim je nastupao za CSKA, Al-Nasr, Kašivu, Čikago Fajer i DC Junajted. Za reprezentaciju Bugarske odigrao je 83 utakmice i postigao 37 golova.

Bio je selektor Bugarske, a trenirao je i Seltu, Liteks i CSKA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading