OBRADOVIĆU PRETI PET GODINA ROBIJE!

Autor:

Sport

16.05.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lisice na ruke i pravo u ćeliju! Takva kazna stigla je fudbalskog sudiju Srđana Obradovića jer je dosudio sraman penal za Spartak protiv Radničkog (2:0). Nakon što je priveden u policiju, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati!

RepublikaFoto: Starsport
Obradović pao na poligrafskom ispitivanju

Obradovića uz krivičnu prijavu danas izvode pred tužioca, gde će biti saslušan po navodima optužbe. Sudiji iz Jagodine se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja kojom je stekao protivpravnu korist.

PAO NA POLIGRAFU

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Obradović se u policiji nije branio ćutanjem, već je negirao krivicu. On je naveo da nije namerno pogrešio i dosudio penal za Spartak. Međutim, naruku mu ne ide to što je pao na poligrafu, pa će daljom istragom biti utvrđene sve okolnosti skandala koji je potresao srpski fudbal.

7 godina Obradović deli pravdu na srpskim terenima

DUŽE ZADRŽAVANJE

Kako predviđa član 359 Krivičnog zakonika Srbije, ukoliko se dokaže da je dobio nešto zauzvrat za prekoračenje ovlašćenja, odnosno da je drugome naneo štetu (u ovom slučaju Radničkom iz Niša), Obradoviću preti zatvorska kazna od šest meseci do pet godina. Međutim, ukoliko je za "usluge" dobio više od 1.500.000 miliona dinara (nešto više od 12.000 evra), kazna ide od dve do čak 12 godina zatvora.

Istovremeno, očekuje se da mu se nakon saslušanja produži pritvor. Naime, član 211 Zakona o krivičnom postupku jasno predviđa duži ostanak iza rešetaka kako optuženi, u ovom slučaju sudija Obradović, ne bi uništio ili falsifikovao dokaze. Takođe, na taj način se sprečava da utiče na svedoke ili saučesnike.

Ukoliko se dokaže da je Obradović za svoje "usluge" dobio više od 1.500.000 dinara, može u zatvor i do 12 godina

ŠTA KAŽE ZAKON

Krivični zakonik, član 359

Stav 1 - Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Zakon o krivičnom postupku, član 211

Pritvor se može odrediti protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je učinilo krivično delo ako:

Stav 2 - Postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading