Marselj i Atletiko igraju za trofej Lige Evrope: BITKA ZA 6,5 MILIONA EVRA!

Autor:

Sport

16.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi Španci ili raspucani Francuzi - pitanje na koje ćemo dobiti odgovor večeras oko 23 časa, kada će biti završeno finale Lige Evrope u Lionu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Od Grizmana svi očekuju da zablista u finalu

Marselj i Atletiko odmeriće snage u bici za trofej drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi, a ulozi su preveliki. Pored prestiža, oba tima se bore za 6,5 miliona evra, s tim što bi u slučaju trijumfa tim iz Francuske overio i plasman u Ligu šampiona, koji mu visi u tamošnjem šampionatu!

Nema tajni, Atletiko je veliki favorit i svaki drugi ishod bi se brojao kao iznenađenje. Prednost "jorgandžija" je iskustvo koje je poslednjih godina sticao u elitnim takmičenjima, ali i činjenica da ovakve utakmice trener španskog tima Dijego Simeone jako teško gubi.

- Svi su mislili da ćemo da idemo do kraja, da se plasiramo u finale Lige Evrope i - evo nas, tu smo! Sada se više reči ne broje, one ne vrede ništa - samo dela! Sa druge strane imamo razigranog protivnika, ekipu koja radi odličan posao. Biće ovo rat za pamćenje - rekao je Simeone.

Njegov kolega Rudi Garsija ima veliki problem - ne može da računa ni na jednog od dva standardna štopera Adila Ramija i Rolanda, a pobeda u ovom duelu mu je verovatno jedina nada da igra Ligu šampiona naredne sezone.

- Imamo male šanse da slavimo, ali idemo na sve ili ništa - bio je direktan Garsija.

Zidanov prst u oko Atletiku

Trener Reala Zinedin Zidan šalje podršku Marselju.

- Marselj ima kvaliteta da trijumfuje - kazao je Zidan i dodao:

- Već je veliko dostignuće što je u finalu, odrađen je veliki posao. U borbi za trofej odlučiće detalji. Reč je o dva velika kluba, institucije, ali moju podršku imaće Marselj - naveo je Zidan.

Zarađeni novac u UEFA takmičenjima ove sezone:

Marselj 9.310.000 €

Atletiko 19.450.000 €

*Atletiko je iz Lige šampiona došao u nokaut fazu Lige Evrope

Kvote na kladionicama:

Marselj - Atletiko

1 X 2

4.90 3.50 1.78

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading