MILOJEVIĆ: Potvrdili da smo najbolji, nervira me balkanski mentalitet

Autor:

Sport

14.04.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom u "večitom" derbiju, prvi put ove sezone, fudbaleri Vladana Milojevića trasirali su sebi put ka novom šampionskom peharu pošto najvećem rivalu sada beže velikih devet bodova i već za dva kola bi mogli da je proslave.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Vladan Milojević je nakon susreta za "TV Arena Sport" rezimirao utiske i naveo da je bio zadovoljan prvim, a veoma nezadovoljan drugim poluvremenom svog tima.

- Iz dva dela je bila utakmica, derbi je u prvom poluvremenu izgledao pravi, a taj drugi deo ne bih da komentarišem. Čestitao bih pobedu igračima i navijačima protiv velikog rivala. Jednostavno, to je ono što zameram, neću da pričam o neredima, već kada je trebalo da kontrolišemo igru javio se taj balkanski mentalitet koji me izuzetno nervira...- kazao je Milojević i sam nastavio:

- Počeli smo da radimo stvari koje ne treba da radimo... Partizan nam nije pretio, morao je da uradi to što je trebao da uradi. Ljut sam zbog gola, penala, to nije trebalo da nam se dogodi i reći ću to igračima. Prvo poluvreme je bilo super, perfektno, a drugo mi se nije svidelo.

Trener Zvezde nije želeo da kaže da je trka za titulu završena.

- Ne, ne rešava ništa. Mnogo derbija zaredom nismo dobili, bili smo bliži i u ova dva, hteli smo ovo radi nas, da potvrdimo da smo najbolji! - poručio je on.

Milojević je potom na konferenciji za novinare rekao da je njegova ekipa nadigrala Partizan u svim segmentima.

- Mislim da mogu da budem zadovoljan i čestitao bih mojim igračima na velikoj pobedi. O utakmici može da se priča iz dva dela. Jedan je onaj kojim sam apsolutno zadovoljan. U prvom poluvremenu smo bili bolji u svim taktičkim detaljima, mislim da smo nadigrali Partizan u svim segmentima. Rezultat je bio zaslužen, ali je utakmica bila iz dva dela... - rekao je Milojević novinarima posle utakmice i dodao:

- Prvo poluvreme smo odigrali apsolutno dobro, kontrolisali smo apsolutno utakmicu, bio je pravi, pravcati derbi i fenomenalna utakmica. Onda se desilo ono čega sam se pribojavao, to drugo poluvreme mi se nije svidjalo. Znali smo da će Partizan da krene na sve ili ništa, ali živimo na Balkanu, malo samozadovoljenje, svako radi nešto što misli da bi trebalo da radi.

Milojević je dodao da ekipa mora da menja mentalitet i da se ne opušta pre nego što matematički obezbediti titulu.

- Mislim da ima još mnogo utakmica da se igra. Još je rano da se priča o tome. Iako sam svestan da će se pričati o tome. Startovali smo dobro, imamo još šest utakmica, 18 bodova u igri. Imamo tu prednost, a dok i matematički ne bude bila obezbedjena titula, ostaću suzdržan. Ono što me interesuje da imamo mini-tabelu i odigraćemo kako treba. Ako želimo da pripadamo eliti fudbala, onda moramo da imamo i taj mentalitet što se tiče discipline u igri. Vrlo lako se samozadovoljavamo. Mislim da igrači vrlo dobro znaju šta ću da im kažem sutra na treningu, a trening imamo već u 11 ujutru - rekao je Milojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading