Maltežani optužuju Špance: NADROGIRALI NAS, PA DOBILI 12:1

Autor:

Sport

21.03.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaleri i trener malteške fudbalske reprezentacije od pre 35 godine izneli su teške optužbe na račun španske fudbalske selekcije, da su ih tada drogirali i savladali ukupnim rezultatom 12:1!

RepublikaFoto: pixabay.com
Maltežani bacili sumnju na regularnost utakmice od pre 35 godina

Ovaj incident se dogodio 1983. godine u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. Malta naravno nije imala nikakve šanse da se domogne završnog turnira, a Špancima je bila potrebna pobeda od čak 11 golova razlike kako bi prošli na EP.

I za protivnika renomea Malte, ipak se činilo kao nemoguća misija. Pogotovo ako se ima u vidu da je "Furija" za prethodnih 7 susreta postigla tek 12 golova.

- Španci ne bi mogli da daju 11 golova ni deci - pre meča se našalio tadašnji golman Džon Boneli. 

- Bili smo kao pijani. Kao da smo izašli negde u provod i onda zaspali - rekao je bivši reprezentativac Silvio Demanuele. 

Tadašnji selektor Viktor Skeri sumnja da su igrači u poluvremenu uneli nešto u organizam. 

- Neki mali čovek, obučen u belo, ušao je u svlačionicu s tanjirom limuna, i svi igrači su uzeli po polovinu. Posle sam pitao doktora da igrači slučajno nisu bili drogirani jer su se totalno pogubili u drugom poluvremenu. 

Skeri je svestan da nikada neće saznati istinu jer dokaza nema, a i ne očekuje da bi Španci stvarno to otkrili.

Ovo je prvi put da je neko u svetu fudbala izneo slične optužbe, a igrači iz tadašnjeg tima Malte su svoje navode potkrepili dokazima kako su ih Španci smestili u hotel bez restorana, a čak su im isključivali struju na terenu gde su se pripremali za meč.

- Osećali smo se jako umorno, bili smo iscrpljeni - izjavio je bivši igrač Emanuel Fabri. 


Levi bek Španije Hose Antonio Kamačo je tog sudbonoskog dana bio na terenu, i za njega sve ovo ludost prouzrokovana ogorčenjem. 

- Ovo sve zvuči suludo. Ako vam u svlačionicu uđe čovek obučen u belo i kaže vam da pojedete neki limun – vi ga isterate napolje - jasan je bio Kamačo. 

Holandski komentator je upućivao na to da su Španci uzeli neka nedozvoljena sredstva, a veliki deo holandske štampe bio je ubeđen da su Maltežani bili potplaćeni. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading