I to je moguće: LAJPCIG PREKINUO BAJERNOV NIZ NEPOBEDIVOSTI!

Autor:

Sport

18.03.2018

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Red Bul Lajpciga savladali su na domaćem terenu šampiona Bundeslige Bajern rezultatom 2:1 i time konačno prekinuli dugačku seriju nepobedivosti Bavaraca u svim takmičenjima.

RepublikaFoto: twitter.com/RB Leipzig
Igrači Lajpciga uspeli da prekinu Bajernov neverovatan niz

Bajern još samo matematički nije obezbedio titulu, pa će na to morati da pričeka još nekoliko kola, pošto je na sedam kola do kraja razlika u odnosu na drugoplasirani Šalke sada +17.

Vagner je doveo tim iz MInhena u vođstvo već u 12. minutu, pa se sve činilo da će ovo biti nov rutinski posao za tim Jupa Hejnkesa.

Ali to nije bio slučaj, pa je uporni i agresivni klub iz Lajpciga uspeo da iznenadi goste i donese puno razloga za zadovoljstvo svojim navijačima koji su do kraja popunili tribine "Red Bul arene".

Ponajbolji igrač domaćina Nabi Keita uspeo je da donese izjednačenje u 37. minutu. U 56. isti igrač je asistirao Timu Verneru za 2:1. Iako je Bajern imao preimućstvo u posedu u drugom poluvremenu od 69:31% i više šuteva (8:3) nije uspeo da se vrati i tako je doživeo prvi poraz posle čak 18 mečeva u svim takmičenjima.

Pauza u nacionalnom prvenstvu omogućiće ostalim klubovima da gaje barem tanku nadu da će trku za titulu učiniti zanimljivijom. Međutim, ukoliko u narednom kolu 31. marta Bajern savlada Borusiju iz Dortmunda mnogo toga će biti jasnije, a još ako se na to nadoveže i kiks Šalkea protiv Frajburga, onda će titula i dalje ostati u vitrinama na "Alijanc areni".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading