FA KUP: Španci doneli pobedu Čelsiju

Autor:

Sport

18.03.2018

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u polufinale FA kupa, pošto su na "King Pauer" stadionu u Lesteru savladali domaćina posle produžetaka sa 2:1 (1:1).

RepublikaFoto: instagram.com/chelseafc
Pedro proslavlja pogodak

Čelsi je poveo u 42. minutu kada se u strelce upisao španski napadač Alvaro Morata. Prvo je loptu na polovinu Lestera povukao Brazilac Vilijan, odlično je video Moratu na levom krilu, poslao mu je pravovremeno loptu, a španski reprezentativac se pobrinuo da Kasper Šmajhel bude savladan. 

Ipak, utakmica nije završena minimalnom pobedom Plavaca iz Londona, pošto ju je sprečio Džejmi Vardi. Napadač Lisica se najbolje snašao u 76. minutu, posle velike gužve u šesnaestercu Čelsija, kada je tek posle nekoliko pokušaja matiran golman Kabaljero. 

Do kraja regularnog toka meča je ostalo 1:1, pa se prema pravilima FA kupa otišlo u produžetak. 

Plavci su do novog vođstva došli u 105. minutu kada je gol postigao Pedro. Pre toga je visoko centrirao Ngolo Kante, golman Lisica Kasper Šmajhel je pokušao da ispuca loptu, ali je napravio grešku, pošto je lopta došla do Pedra, koji je glavom uputio udarac za 2:1. 

U polufinale FA kupa su se već plasirali Totenhem, Mančester junajted i Sautempton. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading