Savidis se izvinio!

Autor:

Sport

13.03.2018

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik solunskog PAOK-a Ivan Savidis javno se izvinio što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK-a u 25. kolu Superlige Grčke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Savidis na terenu protiv AEK-a

PAOK je poveo u 89. minutu 1:0, a sudije su poništile gol. Savidis je sa navijačima uleteo na teren, a za pojasom je imao pištolj. Utakmica je prekinuta, a sudije su navele u izveštaju da su ipak priznale gol.

- Želim da se izvinim navijačima PAOK-a, svim grčkim navijačima i celokupnoj fudbalskoj javnosti. Jasno mi je da nisam imao pravo da na takav način uđem na teren, ali moja emotivna reakcija bila je prouzrokovana opštim negativnim stanjem u grčkom fudbalu i potpuno neprihvatljivim dešavanjima iz finiša utakmice. Samo sam želeo da zaštitim hiljade navijača PAOK-a koji su bili isprovocirani, želeo sam da sprečim ljudske žrtve - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PAOK-a.

Savidis tvrdi da nikome nije pretio iako je nosio pištolj sa sobom.

- Moja porodica i ja, zajedno sa mojim kolegama, smo taoci nezdravog fudbalskog establišmenta. Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima, za zdraviji fudbal i pošteno suđenje u borbi za titulu prvaka Grčke - poručio je Savidis.

Čelnici Superlige Grčke zatražili su Vlade Grčke da dozvoli da se prvenstvo nastavi. Vlada Grčke je u ponedeljak suspendovala šampionat na neodređeno vreme.

- Suspenzija ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je do sada urađeno. Takođe, utiče na opstanak klubova koji bez takmičenja ne mogu da prežive. Zato tražimo nastavak takmičenja odmah", izjavio je predsednik Superlige Jorgos Stratos nakon sastanka sa ministrom kulture i sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Stratos je rekao da je tražio "najbrže moguće nastavak" utakmica, ali datum još nije odlučen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading