RADNIČKI ODGOVORIO LALATOVIĆU: Da li smo uzdrmali beogradsku tramvaj ligu?

Autor:

Sport

23.02.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Radnički i trener Boban Dmitrović odgovorili su šefu stručnog štaba Čukaričkog Nenadu Lalatoviću koji je izjavio da su Nišlije, uz Crvenu zvezdu i Partizan obezbedili izlazak na međunarodnu scenu.

 

RepublikaFoto: fkradnickinis.rs
Fudbaleri Radničkog grabi ka Evropi

- Fudbalski klub Radnički je na početku tekuće sezone postavio jasan takmičarski cilj, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, što bi bilo ostvarenje višedecenijskog sna svih ljubitelja fudbala u Nišu i na jugu Srbije, a naš tim je ubedljivom pobedom protiv Bačke u prošlom kolu konačno došao na željeno treće mesto na tabeli, koje garantuje igranje na međunarodnoj sceni - navodi se u saopštenju Radničkog.

Dmitrović je podsetio da se Radnički nalazi u pobedničkoj seriji.

- Treće mesto i 42 boda Radnički je osvojio mukotrpnim radom i zalaganjem stručnog štaba i samih fudbalera na terenu. Podsećamo da se Radnički nalazi u seriji od šest ligaških pobeda i da je aktuelna generacija ušla u anale ovog slavnog kluba, kao prva koja je u istoriji vezala toliko trijumfa u najelitnijem takmičenju u našoj zemlji. I pored toga svi u klubu su svesni da najteži posao tek predstoji, kako na samim utakmicama, tako i u igrama van terena, koje su očigledno počele izjavama gospodina Lalatovića, kojeg mi iz Radničkog izuzetno cenimo i poštujemo kao jednog od najtalentovanijih stručnjaka u Srbiji - rekao je Dmitrović.

On je podsetio Lalatovića na neke "neoborive činjenice".

- To što je Radnički bolje plasiran od njegove ekipe posledica je, između ostalog, i direktnih mečeva dva tima, u kojima je naš klub zasluženo bio bolji. Podsećamo gospodina Lalatovića da je duel na Banovom brdu završen bez golova, a da je Radnički u Nišu zasluženo pobedio sa 1:0. Jasno je da nam sledi i okršaj u plej-ofu, pa će imati još jednu priliku da pokažu da su "kvalitetniji" od nas - istakao je strateg Nišlija.

Dmitrović kaže da je očigledno da nekome smeta Radnički.

- Očigledno je da nekome u Beogradu smeta jak Radnički i ne samo Radnički, već bilo ko spreman da na terenu ugrozi beogradske "kombinacije", koje godinama unazad urušavaju srpski fudbal. Da li je naš greh što smo im poremetili dogovore i koncepcije? Da li je naša greška što smo napravili kvalitetnu ekipu i stvorili uslove da i Niš konačno vidi evropske utakmice? Da li je Radnički uzdrmao komfor beogradske "tramvaj lige", u kojoj je godinama morao da zaboravi bodove još na naplatnoj rampi Nais? Da li to Radnički poštenom borbom zauzima nečije unapred osvojeno treće mesto, pa ga sada treba provući kroz medijsko blato i pokvariti mu atmosferu pred niz značajnih mečeva - završio je Dmitrović.

Usledio je potom još jedan odgovor Nišlija.

- Ovo su samo neka od pitanja na koje verovatno nikada nećemo dobiti odgovor. Naš odgovor će sa druge strane biti na terenu, jer drugačije ne umemo.

U nadi da će nas svi beogradski dušebrižnici ostaviti na miru da živimo svoj san, poručujemo im da prvenstvo još traje i da imaju dovoljno vremena da nas nadigraju na terenu i dokažu da to famozno treće mesto pripada njima - poručuju iz niškog kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading