ODE BOAĆI: LUD JE AKO ODBIJE 10 MILIONA!

Autor:

Sport

24.02.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je istorijskim iskorakom i prezimljavanjem u Evropi sazidala nove temelje budućnosti koja bi trebalo da bude daleko svetlija nego u prethodne dve decenije. Klub je od učešća u Ligi Evrope zaradio 9,4 miliona evra (od prodaje ulaznica i nagrada UEFA), a fenomenalnu odiseju začiniće transfer najboljeg strelca ekipe Ričmonda Boaćija, koji bi trebalo da se ostvari do kraja meseca.

RepublikaFoto: Starsport
Da li će Zvezda konačno unovčiti Boaćijeve golove?

Kineski Đangsu Suning spreman je da za njega plati 5,5 miliona evra. Samom Ganjaninu ponuđeno je pravo bogatstvo koje bi samo lud čovek mogao da odbije, tako da se očekuje da se najkasnije do srede pozdravi sa saigračima i uputi ka Aziji.

IMA VREMENA

Na stolu ga čeka četvorogodišnji ugovor vredan 2,2 miliona evra po sezoni, dok bi sa bonusima mogao da zaradi čak 10 miliona evropskih novčanica. To je za Srpski telegraf potvrdio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- Ima još nekoliko dana do kraja prelaznog roka u Kini, imamo vremena. Bio sam na sastanku sa trenerom Milojevićem i direktorom Mrkelom. Trener smatra da je na igraču da odluči i da preseče. On nije u trenažnom procesu, povređen je i ko zna kad bi mogao da zaigra. Sa druge strane, Kinezi mu nude 2,2 miliona neto, ugovor na četiri godine i sa bonusima bi to izašlo 10 miliona evra. To je ponuda koja se dobija jednom u životu - rekao je Terzić.

Terzić: Ponuda za Boaćija je maksimalna moguća jer Kinezi ne žele da plaćaju dodatni porez

Ekipa koju sa klupe predvodi slavni italijanski stručnjak Fabio Kapelo spremna je da na račun Zvezde uplati 5,5 miliona evra. Ta suma nije mogla da bude veća iz prostog razloga što je to minimalan iznos na koji kineski klubovi ne moraju da plaćaju dodatni porez, koji su nametnule vlasti da bi sprečile trošenje basnoslovnih suma na fudbalere.

SEZONA ŽIVOTA

- Klub bi zaradio 5,5 miliona evra. To je maksimalan mogući iznos jer oni ne žele da plaćaju dodatni porez - kazao je Terzić.

Ostaće upamćeno da je Boaći prošle zime došao na Marakanu kao slobodan fudbaler iz italijanske Latine. U Zvezdi je odigrao najboljih godinu dana u karijeri i na 47 mečeva postigao čak 38 golova.

5,5 miliona evra inkasiraće Zvezda od transfera

2,2 miliona evra zarađivaće Ričmond po sezoni

10 miliona evra mogao bi da inkasira Ganjanin sa bonusima do kraja ugovora

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading