Nacionalna tragedija u Italiji: MUNDIJAL POSLE 60 GODINA BEZ "AZURA", ŠVEĐANI IDU U RUSIJU!

Sport

13.11.2017

21:42 >> 21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemoguća misija fudbalera Švedske se obistinila! Dugogodišnjim milenicima sreće Fortuna je okrenula leđa! Nakon minimalne pobede u Stokholmu od 1:0 pogotkom Johansona, "Vikinzi" su stigli u Milano da odbrane prednost i u tome su uspeli. Italijani nisu uspeli da slome otpor gostiju što znači da će prvi put nakon punih 60 godina Svetsko prventstvo pratiti samo putem TV ekrana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lustig otklanja opasnost ispred jednog od fudbalera Italije

Većim delom utakmice su Italijani dominirali, držali su loptu u posedu, ali lopta nikako nije htela u gol. Povijala se u pojedinim momentima odbrana Šveđana kao vrba na vetru, ali do kraja nisu poklekli.

Imali su "Azuri" dosta napada i pokušaja napada, bili su uglavnom oko kaznenog prostora Švedske, ponekad i padali u nadi da će dobiti jedanaesterac, ali je sudija Mateo Lahoz ostajao nem na brojne povike domaćina.

Valja napomenuti da su Šveđani oštećeni i za jedan penal u jeku napada domaćina, kada je bilo vrlo jasno da je jedan od defanzivaca "Azura" igrao rukom u kaznenom prostoru.

 

 

U prvom delu igre su Imobile i Kandreva, uz Florencija probali da probiju bedem pred golom Olsena, ali leka nije bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U nastavku su domaći i dalje pritiskali Šveđane, međutim mreža je ostala netaknuta. Pokušavali su redom Florenci, pa Kjelini, posle njega i Imobile, ali svi pokušaji bivali su uzaludni i sa svakim novim promašajem zebnja u srcima domaćih tifoza je rasla.

Stefan El Šaravi je imao šansu utakmice nekoliko minuta pre kraja susreta, ali je njegov udarac sjajno ukrotio golman gostiju.

 

Na kraju su srca domaćih ostala slomljenja, pošto su gosti iz Švedske odoleli i napravili najveću senzaciju u ovom čitavom kvalifikacionom ciklusu. Čak je u 85. minutu i poništen gol Šveđana zbog opravdanog ofsajda, ali to ih neće previše zanimati.

Stokholm će da slavi, Rim će da plače, a Mundijal će ostati bez četvorostrukog svetskog prvaka.

Italija: Bufon - Bonuči, Kjelini, Barzalji - Kandreva, Florenci, Žoržinjo, Parolo, Darmijan (od 64. El Šaravi) - Gabijadini (od 64. Beloti), Imobile. Selektor: Đanpjero Ventura

Švedska: Olsen - Lustig, Lindelof, Grankvist, Augustinson - Klason, Johanson (od 19. Svenson) , Larson, Forsberg - Toivonen (od 54. Ise Telin), Berg. Selektor: Jan Anderson

Stadion: San Siro, Milan
Kapacitet: 80.000
Sudija: Antonio Mateuo Lahos 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading