Počinje Gold Kup, šampion Srbije ima predstavnika na ovom takmičenju!

Autor:

Sport

15.06.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 15. juna do 7. jula Sjedinjene Američke Države, Jamajka i Haiti ugostiće 15. izdanje Gold kupa, fudbalskog prvenstva Severne i Srednje Amerike i Kariba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Počinje Gold Kup!

Najuspešnija je reprezentacija Meksika sa sedam osvojenih titula, a slede aktualni prvaci selekcija SAD sa šest trofeja.

U grupi A će igrati Meksiko, Kanada, Martinik i Kuba, u grupi B su Kostarika, Haiti, Nikaragva i Bermuda, u grupi C Honduras, Jamajka, Salvador i Kurasao, a u grupi D SAD, Panama, Trinidad i Tobago i Gvajana.

Dve najbolje ekipe iz grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Otvaranje Gold kupa je 15. juna na stadionu Super Boul u Pasadeni utakmicom između Kanade i Martinika, a finale je 7. jula na stadionu Solder Fild u Čikagu. Dve utakmice iz grupe B igraće se u San Hozeu (Kostarika), a dve utakmice iz grupe C u Kingstonu (Jamajka).

Meksikanci dolaze na prvenstvo bez Havijera Čičarita Ernandeza, Ektora Erere, Karlosa Vele, Hirvinga Lozana i Hesusa Korone, ali Herardo Martino i dalje ima ekipu koja je glavni favorit za titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Borjan će stajati na golu reprezentacije Kanade

Amerikance će predvodi veznjak Kristijan Pulišić i napadač Džozi Altidor, a kao jedna od zvezda turnira označen je mladi kanadski napadač i član nemačkog prvaka Bajerna Alfonso Dejvis, koji je na poslednjem Gold kupu 2017. godine bio prvi strelac turnira sa svega 16 godina.

Za reprezentaciju Kanade takođe nastupa i Milan Borjan, golman Crvene zvezde koji je do sada odigrao 42 utakmice za nacionalni tim.

Prvi će na teren fudbaleri Kanade i Martinika, uz prenos u nedelju u 1:35, dok se u 4:04 sastaju Meksiko i Kuba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading