Sećate se meča kada je Murinjo preorao "Stamford bridž"? Ovo je Portugalčeva analiza Barse - Folirant, agresivac i UDRITE GA!

Autor:

Sport

19.03.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoze Murinjo je svoju reputaciju čoveka koji brine o svakom detalju zaslužio još pre nego što je postao prvi trener. Zatim su usledili veliki uspesi sa Portom, nakon čega je stigao u London i preuzeo Čelsi sa velikim oreolom "posebnosti". U sezoni 2005-06 će u osmini finala Lige šampiona ispasti od Barselone bez obzira što je Žoze zajedno sa stručnim štabom uradio analizu Barsinih igrača, na zanimljiv način. Meč o kom je reč ostaje upamćen zato što je Portugalac "preorao" Stamfor bridž", i posuo ga peskom kako bi otežao Kataloncima brz protok lopte.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Tim Ireland
Žoze Murinjo

Tako je izašao izveštaj o Pujolu koji je etiketiran kao "sklon odgovaranju na provokacije i loše pozicioniran". Čudna analiza s obzirom da je Španac i posle svoje karijere ostao etiketiran kao jedan od najvećih "fer plej" igrača ikada, i kao neko ko je u svaki meč ulazio 100%, srčan i agresivan.

 Ronaldinjo je označen kao neko ko stalno folira i lako pada, što je podjednako čudna analiza kao i o Pujolu. Dovoljno je samo pomenuti da je Brazilac osvojio "Zlatnu loptu" 2005. godine.

Izgleda da su Murinjo i kompanija jedino pogodili i predvideli karijeru Lea Mesija, koji je tada imao svega osamnaest godina.


- Faulirati ga odmah i što pre je pre moguće, što dalje od gola. Neverovatna igra jedan na jedan - pisalo je u izveštaju.

To je umeo da posluša i direktan čuvar Argentinca Asijer Delorno koji je nakon 36 minuta igre dobio crveni karton zbog brutalnog starta nad tada tinejdžerom. Čelsi je prvu utakmicu izgubio sa 2:1, sa bi u Barseloni remizirali 1:1.


Barsa je na kraju te sezone i osvojila Ligu šampiona u finalu protiv Arsenala koji su savladali sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading