Nemci protresli istoriju duela sa Srbijom i zaključili: GOLOVI ZAGARANTOVANI

Autor:

Sport

19.03.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan uoči prijateljske utakmice koju će fudbalske reprezentacije Nemačke i Srbije odigrati u Volfsburgu, na zvaničnom sajtu FS Nemačke pojavio se zanimljiv tekst.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Radi se praktično o pretresanju statistike i zanimljivih činjenica vezanih za međusobne mečeve dve zemlje.

Pod naslovom "Golovi su garantovani" urednici zvaničnog sajta FS Nemačke podsećaju da su "Panceri" protiv Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije odigrali 28 utakmica i da su dobili 16 mečeva, a da pritom nijedna utakmica nije završena bez golova.

Srbija je Nemačku uspela da savlada osam puta, četiri puta je bilo nerešeno, a istorijat međusobnih duela otvoren je 26. februara 1939. godine na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.


Prvi meč između Nemačke i Srbije završen je trijumfom "Pancera" rezultatom 3:2, iako je naš državni tim dva puta imao vođstvo zahvaljujući golu Aleksandra Petrovića i autogolu Hansa Kodta.
RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Nemci pred duel sa "Orlovima" kao zanimljiv izdvajaju još jedan podatak. Na putu ka prve tri titule svetskog prvaka Nemačka je za rivala imala Jugoslaviju. Prvi put je to bilo na SP u Švajcarskoj 1954. godine, kada su nas "Panceri" savladali sa 2:0 u okviru četvrtfinala Mundijala. Dvadeset godina kasnije Nemačka je kao domaćin savladala Jugoslaviju (2:0) u drugoj fazi takmičenja, a 1990. godine na otvaranju SP Nemci su tukli "plave" sa 4:1 u Milanu. Dve reprezentacije osam puta su igrale na Evropskim i Svetskim prvenstvima, a jako je zanimljivo da je samo sa Italijom reprezentacija Nemačke imala više međusobnih duela (9) na velikim takmičenjima.

Nisu Nemci zaboravili na poraz koji je Srbija priredila izabranicima Joakima Leva na SP u Južnoj Africi 2010. godine. Taj trijumf Srbi i dalje smatraju najvećim od osamostaljenja države.

Zanimljivo je da će sutrašnji meč u Volfsburgu biti drugi koji će Nemačka odigrati na tom stadionu. Nadamo se da Srbija neće proći kao selekcija Kanade 1. juna 2003. godine. Tada su "Panceri" posle preokreta slavili sa 4:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading