"ĐAVOLI" KRADU TITULU LIVERPULU

Autor:

Sport

23.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći derbi Engleske - duel između Mančester junajteda i Liverpula - u nedelju (15.05, Sport klub 2) mogao bi da odluči novog prvaka te zemlje, a "crveni đavoli" žele po svaku cenu da produže agoniju ljutog rivala koja traje od 1990. godine i da ga skinu sa liderskog mesta Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Klub sa Enfilda 29 godina čeka na titulu koja je bila viđena u njihovim tribinama, ali su izabranici Jirgena Klopa u dva remija protiv Vest Hema i Lestera prosuli prednost u odnosu na Mančester siti.

VREDNI ISTORIJE

I u tome leži ironija duela nedeljnog duela na Old Trafordu. Junajted bi eventualnom pobedom dozvolio gradskom rivalu Sitiju da ponovo zasedne na tron. Srpski reprezentativac Nemanja Matić trebalo bi da se nađe u timu koji je preporodio Ole Gunar Solskjer, a perspektivni norveški trener ističe da je svestan koliko su za navijače i istoriju kluba bitni dueli protiv Liverpula. "Crvenim đavolima" trijumf je neophodan i da bi sačuvali četvrto mesto, koje vodi u Ligu šampiona (imaju bod više od Čelsija i Arsenala).

- Želimo da od ovih igrača stvorimo tim koji će biti vredan istorije Mančester junajteda, a pobeda nad Liverpulom bila bi samo još jedan korak u tom smeru. Fantastično je što smo pobedili Totenhem, Čelsi i Arsenal na gostovanjima. Međutim, mi želimo četvrto mesto, a sada nas očekuje Liverpul. Znamo koliko je bitno to rivalstvo za klub, za navijače, za upravu i jedva čekamo taj izazov - rekao je Solskjer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mohamed Salah

SALAH JURI REKORD

Pol Pogba i Markus Rašford potpuno su vaskrsli otkad je Norvežanin zamenio Žozea Murinja na klupi, ali Solskjer ističe da su i drugi igrači poput Matića imali ulogu u tome.

- Pol i Markus mogu godinama da ostanu ovde. Ali tu su igrači poput Matića i Erere, koji pomažu Pogbi da bude ono što jeste.

Najbolji fudbaler Liverpula Mohamed Salah imaće dodatan motiv da postigne gol na Teatru snova. Ukoliko uspe u tome, biće fudbaler koji je najbrže došao do 50 golova u Premijer ligi u dresu jednog kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading