Frankfurt slavi trojicu Srba i jednog Hrvata: Ajntraht u osmini finala, Dinamo zgazio Viktoriju na "Maksimiru"!

Autor:

Sport

21.02.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je poznato prvih 8 učesnika osmine finala drugog po redu najbitnijeg fudbalskog takmičenja na Starom kontinetu. Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su sa 4:1 pobedili Šahtjor iz Donjecka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Ajtrahta

Posebno je bio zanimljiv ovaj meč gde su se u startnih 11 našli Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović. Posle 2:2 u prvom meču, srpski Ajntraht je uspeo da dođe do pobede rezultatom 3:1.

Majstorska je bila akcija nemačkog tima za prvo vođstvo, koje je kerirao Srbin.  Naš napadač,  Luka Jović je u 23. minutu vrhunski i instinktivno reagovao na asistenciju Da Koste, pa se realizacija nije ni dovodila u pitanje.

Nakon što je naš reprezentativac u 23. minutu savladao Pjatova, nije prošlo ni 180 sekundi, prednost je udvostručena. Haler je bio siguran sa penala. Uspeli su fudbaleri Šahtjora da postignu gol u 64. minutu, precizan je bio Mores, što je ispostaviće se biti utešni gol, pošto je Haler još jednom pogodiom mrežu rivala posle asistencije srpskog reprezentativca Filipa Kostića, što nije bio konačan rezultat. Na sjajnu asistenciju sprkog fudbalera Mijata Gaćinovića, Rebić u 88. minutu lansira Ajntraht u osminu finala sa velikih 4:1.

Fudbaleri Dinama uspeli su da prevaziđu poraz od Viktorije iz Plzenja iz prvog meča (2:1) i obezbede plasman u osminu finala Lige Evrope rezultatom 3:0.

Već od 15. minuta Dinamo je poveao. Petković je povukao kontranapad po levoj strani, ubacio je loptu u sredinu, a Olmo je majstorski propustio kroz noge, a Orišić spektakularno pogodio za 1:0.

Od 34. minuta Dinamo je poveo sa 2:0. Hajrović je odlično poslao dugu loptu u kazneni prostor, a Dilaver je još bolje glavom poslao u mrežu za 2:0. To nije bilo sve, Petković sjajnim golom overava osminu finala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Dinamo

Fudbaleri Arsenala su posle poraza u prvom meču popuno nadigrali ekipu BATE Borisova sa 3:0. "Tobdžije" su ostavile potpuno drugi utisak nego u prvom meču i uspele da se domognu osmine finala.

Salcburg je eliminisao Klub Briž, Zenit se plasirao dalje pobedom nad Fenerbahčeom 3:1, a dalje su prošli i Viljareal, Valensija i Napoli.

Ostali rezultati: 

Napoli - Cirih 2:0

Salcburg - Klub Briž 4:0

Valensija - Seltik 1:0

Viljareal - Sporting 1:1

Zenit - Fenerbahče 3:1

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading