(VIDEO) Mogao sam samo da se molim da će ajkula da ode: Ispovest dečaka koji je 49 dana preživeo sam na okeanu

Autor: Republika

Razonoda

25.09.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonežanski tinejdžer Aldi Novel Adilang (18) preživeo je 49 dana sam na Pacifičkom okeanu pošto je oluja otkinula njegovu malu drvenu barku sa veza. Posle više od 2.500 kilometara konačno je spasen u blizini ostrva Guam, američke teritorije u Pacifiku.

RepublikaFoto: Youtube.com/Imo AR
Tokom spasavanja Adilanga

Posle nedelju dana ostao je bez ono malo hrane što mu se zateklo i preživljavao je loveći ribu i cedeći morsku vodu kroz odeću da bi imao šta da pije.

Adilang je ispričao da je na barci, koja se naziva rompong, uključivao lampu svaki put kada bi ugledao neki brod da prolazi blizu i da se i ne seća koliko ih je prošlo "ne znajući za njegovu nesreću".

- Mislio sam da nikada više neću videti roditelje, pa sam se molio svakog dana - kazao je Adilang koji se početkom ovog meseca vratio u svoje malo priobalno selo u Indoneziji. 

 

 

Indonežanski konzulat u japanskom gradu Osaki saopštio je da je tinejdžera spasao brod koji je kod obala Guama plovio pod panaskom zastavom i da se Adilang početkom ovog meseca s indonežanskim zvaničnicima vratio u rodnu zemlju.

Diplomata iz ovog konzulata Fadžar Firdaus izjavio je listu Džakarta postu da im je "Aldi kazao da je bio uplašen i često plakao".

 

 

NBC navodi da je Adilang lokalnim medijima ispričao da je posle nekog vremena stekao naviku da svakog jutra lovi ribu, a po podne čita Bibliju koju je poneo sa sobom. Navodi se da je oko njegovog romponga jednog dana počela da kruži ajkula.

- Mogao sam samo da se molim da će ajkula da ode - rekao je Adilang.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading