NIJE SE POJAVILA NA SVADBI TOMA KRUZA, A ONDA JE ISPLIVALA JEZIVA MISTERIJA SAJENTOLOŠKE CRKVE

Autor:

Razonoda

19.08.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je glumica Lea Remini, inače poznata po ulozi u TV seriji "Kralj Kvinsa", stigla na sajentološkotološko venčanje Kejt Holms i Toma Kruza 2006, prvo je potražila svoju prijateljicu Šeli Misavidž.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lea Remini neće stati dok ne sazna istinu o prijateljici

Njen muž, vođa sajentološke crkve, David Misavidž, za kojeg se udala 1982. godine, bio je kum slavnom paru, ali od Šeli nije bilo ni traga ni glasa.

To je bio prvi put da se Remini, koja je napustila sajentologiju veoma iznenada i javno 2013. godine, ozbiljno zabrinula za dugogodišnu prijateljicu.

- Šeli je uvek bila uz Dejvida. Gde se nalazio on, nalazila se i ona. Bilo je to venčanje stoleća, ali gde je bila Šeli? Vrlo je jednostavno. To je bilo veliko venčanje na kojem je kao kum bio vođa crkve, a njegove žene nema. Čudno - rekla je Remini za ABC News 2015, dodajući da joj niko od gostiju, koje je pitala da li znaju šta je sa Šeli, nije dao jasan odgovor.

Nensi Manu, koja je napustila sajentološku crkvu 1996, rekla je da su napadali Remini kad je pitala za Šeli.

- Lea je pitala za nju i tom prilikom je doživela neviđene napade zbog toga, poput inkvizicije, rekla je Manu za Rojters 2013. godine.

Devet meseci nakon što se Remini na venčanju raspitivala za prijateljicu, Šeli se poslednji put pojavila u javnosti. Od tada je prošlo 11 godina i čak 13 njneih prijatelja javno je izrazilo zabrinutost.

Bivši član crkve koji se nalazio na dosta visokoj poziciji, Australijanac Majk Rinder, rekao je da je Šeli izrazila sumnju prema sajentološkom učenju i odnosima još u avgustu 2005. godine.

- To je bio poslednji razgovor koji sam vodio sa njom, rekao je Rinder.

- Do 2013. godine Remini je uspela da se izvuče iz sekte, a jedna od prvih stvari koju je uradila po izlasku bila je prijava nestanka Šeli Misavidž. Policija u Los Anđelesu je zaključila da je prijava neosnovana i zaključila istragu, tvrdeći pri tom da su se policajci susreli sa Šeli. Kad su ih pitali za njeno zdravstveno stanje, fizičko i psihičko, nisu hteli da komentarišu, što je dodatno produbilo sumnju kod Remini.

U decembru 2016. godine Remini je rekla da ju je odgovor policije još više zabrinuo.

- Još uvek tražim neke odgovore. Ne znam da li je živa. Ne znam drže li je protiv njene volje. I da mi kaže "Ćao, Lea, od*ebi", bila bih srećna samo da znam da je živa. Možda bih bila mirnija da mi je policija jasno rekla da su je videli, ali oni su bili neodređeni i portparol je samo rekao da su je videli ili razgovarali sa njom. Prikupiću još informacija.

Sajentološka crkva nije ostala dužna glumici pa su izdali saopštenje u kojem su napisali da je Remini predala policiji obaveštenje o nestaloj osobi "iz čiste zlobe", kao i to da mora da nastavi da živi svoj život.

U saopštenju objavljenom uoči premijere 8-delne dokumentarne serije "Lea Rimini: Scientology and the Aftermath" (Lea Remini: Sajentologija i posledice), sajentološka crkva je napisala da glumica samo traži publicitet šireći zlonamerne laži o crkvi, koristeći iste ogorčene svedoke, izbačene iz crkve pre više godina upravo zbog neiskrenosti i nepoštenja, kao i niza laži kojima su hteli da diskredituju crkvu. Crkva je te lažne tvrdnje davno demantovala, neke čak i sudskim postupcima.

Tokom godina javilo se više ljudi da je videlo Šeli, ali ti su uvek bili anonimni izvori.

U decembru 2015. godine izvor novinara Tonija Ortege, koji se godinama bavio sajentologijom i izveštavao o tome, rekao da je su videli mršavu i krhku Šeli u gradiću nedaleko od njihovog kalifornijskog središta. Navodno je išla u prodavnicu računarske opreme.

- Bila je jako mršava, sitne građe i u pratnji dvojice muškaraca. Delovala je neuredno, poput beskućnika, rekao je izvor.

U razgovoru za australijski News 2015. Ortega je rekao da Šeli nije nestala, ali da veruje da je drže protiv njene volje.

- Nažalost, moguće je da se predala sudbini i da ni ne pomišlja na beg, rekao je.

Više manje svi koji su pre desetak godina poslednji put videli Šeli živu, slažu se da se radi o bizarnom nestanku. Svi članovi koji su se usudili da ispitaju njenu sudbinu, ili su izbačeni iz crkve ili su je sami napustili, poput Džefersona Hovkinsa, Majka Rindera i Toma Devokota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading