ŠKRTICE? SKROMNI TANJIRI: Pogledajte jelovnik sa kraljevskog venčanja!

Autor: Tanjug

Razonoda

20.05.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na početku svadbenog prijema, koji se održava u Vindzorskoj palati, kratke govore održaće nova vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i njen suprug, princ Hari, kao i Čarls, princ od Velsa, saopštila je Kensington palata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ako izuzmemo tartufe, jelovnik izgleda kao prosečan srpski ručak!

Na prijemu su mladenci presekli svadbeni kolač, za koji je saopšteno da je napravljen u kraljičinoj rezidenciji u Sandringemu i da u sebi sadrži sirup od zove i limuna.

Kolač je ukrašen švajcarskim kremom od belanaca i ukrašen britanskim cvetovima, uključujući ruže i božure.

Kada se radi o meniju, zvanicama su bili ponuđeni slani kanapei koji uključuju škotske rakove umotane u dimljene losose sa limunom, grilovanu šparglu umotanu u pršutu, baštensku panakotu sa prepeličjim jajima i limunovom travom, domaći paradajz sa tartarom od bosiljka, krokete od vindzorske jagnjetine, pečeno povrće sa džemom od vlašca, tople špargle sa mocarelom i paradajzom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gosti će moći da probaju i kuvana jela, poput hladne piletine sa pečurkama i prazilukom, pečurke i rižoto od mente sa kačkavaljem, uljem tartufa i listićima parmezana, na tihoj vatri prženu svinjetinu sa kompotom od jabuka.

Kada se radi o dezertu, zvanice će osim torte moći da probaju i makaronse od pistaća i šampanjca, biskvite krem brule od pomorandže i minijaturne biskvite od rabarbare (vrsta jagodične biljke).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading