UTVRĐENO! Evo kada je Hitler definitivno umro!

Autor: Agencije, Republika

Razonoda

19.05.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adolf Hitler definitivno je umro 1945. u Berlinu, bez sumnje pod dejstvom cijanida, ali takođe i od metka, proizilazi iz nalaza francuskih istražitelja koji su ispitali fragmente njegovih zuba i lobanje sačuvanih u Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adolf Hitler

- Njegovi zubi su autentični, nema nikakve moguće sumnje. Naša studija dokazuje da je Hitler sigurno umro 1945. godine - rekao je za Frans pres profesor Filip Šarlije.

Studija urađena zajedno s drugim istražiteljima objavljena je juče u naučnom časopisu "Juropian džurnal of internal medisin" (European Journal of Internal Medicine).

Analiza uzoraka uzetih sa Hitlerovih zuba i njegovih brojnih proteza pokazuju da su bele naslage zaista kamenac i da nema tragova mesa s obzirom da je Hitler bio vegetarijanac, rekao je isti izvor.

Sa ovim otkrićem, o kome je krajem marta govreno u dokumentarcu televizije "Frans dva", mogu da se prekinu sve teorije zavere o tome da je Hitler preživeo, rekao je Šarlije i dodao da Hitler nije pobegao u Argentinu u podmornici niti je u skrivenoj bazi u Antarktiku ili na skrivenoj strani Meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ruska tajna služba FSB i arhive ruske države dozvolili su timu naučnika da ispitaju Hitlerove kosti, prvi put od 1946. godine, rekao je taj naučnik.

Francuski tim mogao je da ispita delove lobanje za koju je rečeno da je Hitlerova, koja pokazuje rupu na levoj strani koja izgleda da je izazvana metkom. Međutim, naučnicima nije dozvojeno da uzimaju uzorke tog dela lobanje.

Kako izgleda, morfologija je potpuno uporediva s rendgenskim snimcima Hitlerove lobanje koji datiraju godinu dana pre njegove smrti, rekao je taj naučnik.

Ova studija podupire opšte prihvaćenu verziju da je Hilter umro 30. aprila 1945. u svom berlinskom bunkeru sa svojom partnerkom Evom Braun, ali, takođe, unosi nove elemente o uzroku njegove smrti, rekao je Filip Šarlije.

RepublikaFoto: youtube.com/Rui Rebelo Gamboa
Ispitivanje zuba Adolfa Hitlera

- Nismo znali da li je upotrebio pilulu cijanida da se ubije ili je pucao sebi u glavu. Kako izgleda, uradio je obe stvari - rekaoje on.

Ispitivanjem zuba nije pronađeno prisustvo baruta, što isključuje pucanje revolverom u usta, i više izgleda da se radi o pucnju u vrat ili u slepoočnicu. Istovremeno, plavičaste naslage primećene na protezama bi mogle da budu povezane s hemijskom reakcijom između cijanida i metala proteze, rekao je taj istražitelj.

Doktor Šarlije, antropolog i specijalista sudske medicine, vršio ispitivanje autentičnosti srca engleskog kralja Ričarda Lavljeg Srca, i osporavanu autentifikaciju mumificirane glave francuskog kralja Anrija Četvrtog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading