(VIDEO) MISTERIJA PODZEMNE BAZE U BRITANIJI: Konačno otkriveno šta se tamo radi!

Autor: Republika

Razonoda

21.02.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom devedesetih godina prošlog veka ufolozi (stručnjaci za NLO-e) su postali opsednuti istorijskim gradom Koršamom na jugoistoku Engleske i glasinama šta se skriva ispod njega.

Uspavani provincijski gradić i plemićko imanje postali su meta teoretičara zavera, a evo i zašto.

Ako se danas automobilom dovezete do gradića Koršama, biće vam jasno. Tada se vrlo malo znalo o tamošnjoj bazi Kraljevskih vazdušnih snaga (RAF), a još manje šta se zbiva u podzemlju.

Štaviše, čak i danas britansko Ministarstvo odbrane odbija da prizna postojanje pojedinih podzemnih tunela u Koršamu, ali dovoljan je samo jedan pogled preko ograde i bodljikave žice da bi se uočili prepoznatljive travnate humke s vratima i stepeništem koje vodi pod zemlju.

Gradić se nalazi iznad ogromne mreže kamenoloma koji datiraju s kraja 19. veka. Britanska vojska počela je da preuzima kamenolome u jeku dva Svetska rata, kako bi bezbedno skladištili municiju i naoružanje. Osim toga, koristili su ih i kao fabrike.

Decenijama posle Drugog svetskog rata i dalje je bilo izraženo prisustvo bezbednosnih snaga na tom području, stoga je postalo sasvim jasno da Ministarstvo odbrane nešto očigledno skriva od javnosti. Istražitelji koji su godinama pokušavali da prikupe bilo kakve informacije na tom području sistematski su bili praćeni neobeleženim automobilima. Svako približavanje bazi izazvalo je bezbednosnu reakciju, a pojedince su čak pratili i prerušeni šetači pasa.

Ipak, nisu samo natpisi "zabranjen ulaz" izazvali interes istraživača, već i mnoštvo glasina popraćenih neprekidnim demantovanjem iz Ministarstva odbrane. Nije ni čudo zašto su se mnogi zapitali šta li tamo kriju.

Ufolozi veruju da je plemićko imanje Rudlo centar za Vladine ultratajne projekte i sedište njihovog odeljenja za istraživanje svega vanzemaljskog.

Tvrde da da se u podzemnim tunelima nalazi skrivena baza u koju se šalju izveštaji o svim susretima s NLO-ima na području Velike Britanije.

Nije ni čudo što su mnogi ovo područje nazvali "britanska Oblast 51".

Sredinom devedesetih teoretičari zavera su došli do saznanja da se u Koršamu ispod površine zemlje ne kriju samo obični bankeri, već čitavi podzemni grad povezan tunelima, a većina sistema nalazi se upravo ispod spomenutog plemićkog imanja.

Ministarstvo odbrane priznalo je, tako se barem činilo, pune razmere podzemnog postrojenja 2004. godine kad je jedan od bunkera u obližnjem Burlingtonu deklasifikovan, a objavljene su i fotografije podzemnog nuklearnog skrovišta. Bunker, poznat pod imenom "Postrojenje 3", izgrađen je za vreme Hladnog rata. Međutim, kako je sovjetska pretnja jenjavala, tako se smanjila i njegova strateška važnost. Zanimljivo, upravo tu, krajem 80-ih, počinje najfascinantija teorija zavere o Koršamu.

Ispada da su teoretičari zavera zapravo Ministarstvu činili ogromnu uslugu, s obzirom da je "Postrojenje 3" samo bilo mamac, dok je niže niz put izgrađeno potpuno novo podzemno postrojenje nazvano CCC (Command and Control Centre). Zanimljivo, CCC je izgrađen novcem koga je Ministarstvo, tako su barem tvrdili, namenilo za modernizaciju "Postrojenja 3". Sad je jasno da se radilo o običnoj varci. Plan za modernizaciju "Postrojenja 3" nikad nije ni postojao.

CCC je zapravo samostalan bunker izgrađen u bivšem podzemnom skladištu municije iz Drugog svetskog rata, a deo je proširenog podzemnog kompleksa ispod Rudloa.

Ministarstvo je 2004. godine priznalo da je Burlington korišten kao mamac, stoga se teoretičari zavera pitaju je li CCC preuzeo njegovu namenu i na taj način zapravo štiti postrojenje za čije postojanje javnost još uvek ne zna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Slučaj je istraživala i ekipa popularne TV-serije Drevni vanzemaljci.

Voditelj Đorđo A. Tsukalos susreo se s bivšim službenikom britanskog Ministarstva odbrane Nikom Pupom koji ga je odvezao do tajnog postrojenja CCC, ali ne u neposrednu blizinu. Bojao se da priđe bliže jer je ipak bivši zaposleni. U roku od pet minuta kako se Toukalos približio ogradi i znatiželjno krenuo da zaviruje preko nje, došle su bezbednosne snage i snimateljska ekipa je morala da ugasi kameru. Tsukalos smatra da upravo ovde britanska

Vlada skriva najveće tajne o vanzemaljcima pa čak možda i NLO letelice iz dva najpoznatija slučaja u britanskoj istoriji – incidenta u planinama Bervyn u Velsu 1974. i susreta u šumi Rendlešam iz 1980.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading