ŠTA JE ZA VAS SREĆA? - Naučnici otkrili ZAPANJUJUĆ ODGOVOR!

Autor: Republika

Razonoda

30.11.2017

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta je za vas sreća? A šta je sreća za svakog pojedinca? Naučnici već decenijama pokušavaju da dođu do pravog odgovora... Bićete zapanjeni kada vidite šta su otkrili!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ljubav, ah ljubav

Pre 75 godina započeta je studija o sreći koja je ujedno i najduža koja je ikada sprovedena.

Zadatak istraživača bio je da prate šta je to što je pozitivno uticalo na sreću kod pojedinaca, bez negativnih efekata.

Tokom 74 godina praćeni su životi 724 muškarca - kako su se snalazili u svim situacijama na svakom životnom polju. Njih 60 su još uvek živi i i dalje učestvuju u istraživanju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Postoje dve grupe ispitanika. Prvu su činili studenti druge godine na Harvardu 1938. godine, dok su drugu činila deca iz jedne od najsiromašnijih oblasti u Bostonu, prenosi B92.

Kako bi dobili što preciznije podatke, istraživači su učesnicima slali upitnike, skenirali im mozak, uzimali uzorak krvi, proučavali njihovo zdravlje i razgovarali pojedinačno sa svakim.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tokom vremena rešili su da u istraživanje uključe i njihove žene i decu. Revolucionarno istraživanje bilo je prvo te vrste u svetu i donelo je neke zapanjujuće rezultate.

Jedno od najvećih otkrića bilo je da dobri odnosi čine ljude srećnijima i zdravijima, piše "Indy 100". Sa druge strane, oni koji su bili nesrećni u vezama više su patili, imali bolove, bili nezadovoljni i vodili nezdrav život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading