SMRT DOLAZI PO SVE NAS: Rođendan ima veliku ulogu za kobni datum!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

28.11.2017

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bizarno je sve što ima veze sa proučavanjem smrti. I najbolji naučnici nisu sigurni kada će ko "napusti ovaj svet". Ipak, veruje se da to ima velike veze sa našim rođendanom...

RepublikaFoto: pixabay.com
Rođendanska torta

Analizirajući 25 miliona smrtnih slučajeva koji su se dogodili između 1998. i 2011. godine naučnik Pablo Pena sa Univerziteta u Čikagu, došao je do zaključka da je prosečna stopa smrtnosti za 6,7 odsto veća na taj dan nego bilo kog drugog dana, a ovaj procenat je veći ukoliko je reč o mlađim ljudima (25,4 odsto verovatnoće za ljude između 20 i 29 godina starosti), piše Washington Post.

Procenat takođe raste ukoliko rođendan pada na vikend, a u starosnoj grupi od 20 do 29 godina on iznosi čak 48,3 odsto, otkrio je Pena.

Još jedna studija iz 2012. godine, koja je objavljena u magazinu "Anali epidemiologije", pokazala je da postoje znatno veće šanse (14 odsto) da ljudi stariji od 60 godina preminu na dan kada su rođeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading