Mačak lutalica ima zvaničnu dužnost u ambasadi - glavni LOVAC NA MIŠEVE!

Autor: Republika

Razonoda

22.11.2017

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U britanskoj ambasadi u Jordanu nekadašnji mačak lutalica postavljen je na novu dužnost - glavnog lovca na miševe ili 'šefa miševa', u skladu s tradicijom ministarstva spoljnih poslova koje angažuje ove životinje u borbi protiv sve veće populacije miševa u britanskim institucijama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Borba protiv miševa dugogodišnji je problem institucija u Velikoj Britaniji, pa je parlament pre nekoliko godina zatražio dodatan angažman mačaka, prenose lokalni mediji.

"Lorens od Abdouna" je deo imena dobio po četvrti Amana u kojemu se nalazi zgrada ambasade. Crno-beli pahuljasti mačak ima i Tviter nalog sa oko 2.500 pratilaca.

Nadređeni mu je mačak Palmerston koji se protiv miševa od aprila prošle godine bori u Ministarstvu spoljnih poslova u londonskoj Ulici kralja Čarlsa.

Poput Palmerstona, važnog člana u diplomatskoj službi njenog veličanstva koji u ulozi "šefa" pomaže kontrolorima za štetočine u suzbijanju miševa u zgradi parlamenta, i Lorens ima istu dužnost u zgradi ambasade u Amanu.

- Uz lov na miševe Lorencova je dužnost da putem Tvitera svetu pokaže drugu stranu Jordana, onu mirnu i bogatu, te da u posetu privuče što više britanskih turista.

Naime, s dolaskom Lorensa, britanska javnost našu ambasadu u Jordanu vidi u drugom svetlu - rekla je zamenica ambasadora Lora Doban.

Treba podsetiti da je britanski premijer Dejvid Kameron u svoju rezidenciju 2011. uveo mačku po imenu Leri nakon što su dve televizijske ekipe snimile pacova kako nesmetano šeta pred poznatim crnim vratima u Dauning stritu.

Lerijev neslužbeni profil na Tviteru pratilo je 47.500 korisnika.

Mačke su u poznatoj londonskoj ulici prisutne još od 1920. godine. Neke su bile odlikovane titulom vladinog "lovca na miševe" i stavljene na državni platni spisak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading