VRUĆIM SUNĐEROM PROTIV MASNOĆE: Trikovi za uštedu vremena prilikom čišćenja

Autor:

Lifestyle

01.07.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko sunđer budete zagrevali 30 sekundi u mikrotalasnoj pre korišćenja, lakše ćete ukloniti prljavštinu, a ako se utopi u limunov sok, osvežiće i prostor

RepublikaFoto: pixabay.com
Vruć sunđer ubija masnoću

eć je došlo vreme za čišćenje, a kao da ste juče sredili stan. Srpski telegraf otkriva nekoliko trikova koji će vam smanjiti posao i odložiti neke od obaveza.

TEČNI SAPUN U KUPATILU

Umesto običnim, perite ruke tečnim sapunom u kupatilu. Obični tvrdi sapun ostavlja tragove koji se teže skidaju, a stručnjaci kažu da se bakterije brže razmnožavaju na njemu.

RepublikaFoto: pixabay.com

ČIŠĆENJE KRITIČNIH MESTA

Kako bi vaš pod duže ostao čist, preporučuje se da više puta na dan čistite mesto na kome se brže stvara prljavština - oko posude sa peskom za mačke, ispod cipela u hodniku pored ulaza...).

RepublikaFoto: Gordana Pušić​​​​​​

DETERDŽENT U ČETKI ZA ŠOLJU

Da biste izbegli često ribanje šolje i skupljanje prljavštine u njoj, možete jednom nedeljno sipati univerzalno sredstvo za čišćenje kupatila u posudu u kojoj stoji četka. Tako ćete uvek čistiti šolju nakon upotrebe i sprečiti razmnožavanje bakterija.

RepublikaFoto: pixabay.com

LIMUN NA DNU KANTE

Ovo je veoma efikasna metoda za borbu protiv neprijatnog mirisa đubreta. Ipak, ovako se ne sprečava pojava bakterija, pa ovaj trik možete da iskoristite kada čekate goste, a nemate mnogo vremena za čišćenje.

RepublikaFoto: pixabay.com

KREMA ZA BRIJANJE I OGLEDALO

Ukoliko želite da ogledalo u kupatilu ne magli tokom svakog tuširanja, premažite ga kremom za brijanje i obrišite ubrusom. Sastojci u kremi će sprečiti zamagljivanje, kao i pojavu tragova od brisanja.

RepublikaFoto: pixabay.com

UBRUSI ZA MIKROTALASNU

Čišćenje mikrotalasne može biti jako dosadan posao, a možete ga olakšati ako stavite ubruse na dno mikrotalasne i pokrijete jelo koje grejete u njoj. Nakon korišćenja možete izbaciti ubruse i samo prebrisati površinu.

RepublikaFoto: pixabay.com

ZAGREJANI SUNĐER

Sunđer će biti mnogo efikasniji u uklanjanju masnoće ukoliko ga u mikrotalasnoj zagrejete 30 sekundi pre korišćenja. Pre grejanja ga možete potopiti u sok od limuna i vaša kuhinja će dobiti svež miris. Poznato je i da se grejanjem sunđera u mikrotalasnoj pećnici ubijaju bakterije.

RepublikaFoto: pixabay.com

SODA ZA RERNU

Ukoliko želite da izbegnete miris sredstva za čišćenje, rernu možete oribati pastom od sode. Samo sipajte sodu u činiju, dodajte malo vode i mešajte dok ne dobijete pastu kojom ćete premazati rernu. Ostavite da odstoji tokom noći. Sutradan rastvorite šolju sirćeta u kofi sa vodom i tom mešavinom obrišite pastu od sode.

RepublikaFoto: youtube.com/ Bethany Fontaine

TABLET SMANJUJE NERED

Računi, novine i sveske mogu da budu uzrok haosa zbog papira. Ovaj problem možete rešiti upotrebom interneta i elektronike. Deca mogu da crtaju na kompjuterskim programima, a računi se mogu plaćati pomoću telefona ili kompjutera. Takođe ćete pomoći okolini i smanjiti seču drva zbog papira.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tekst potpisa

BEZ BUĐI U KUPATILU

Nakon tuširanja je veoma važno otvoriti prozor ili vrata da bi ušao svež vazduh, posebno ako nema ventilacije. U suprotnom može doći do pojave buđi, koja se jako teško čisti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tekst potpisa

POSUDE ZA SAKSIJE

Ljubitelji cveća znaju da to nije najpedantniji hobi. Saksije ostavljaju tragove, a sa cveća neretko kaplje i voda. Korišćenjem posude za saksije rešićete ove probleme i smanjiti sebi jednu obavezu kada dođe vreme za čišćenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading