GRUDI OTKRIVAJU MNOGO TOGA O ŽENSKOM ZDRAVLJU

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

08.06.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su "na dohvat ruke", o grudima retko razmišljamo, a još ređe pretpostavimo da bi one mogle da otkriju nešto o našem zdravlju. Ipak, one mogu otkriti mnogo toga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grudi rastu

Ako grudi rastu, a davno ste izašli iz puberteta, glavni razlog može da bude višak kilograma, trudnoća, korišćenje kontracepcije ili hormonalne promene vezane za menstrualni ciklus. Nemate razloga za brigu, ali nabavite novi grudnjak. 

Grudi se smanjuju

Prvi razlog u ovom slučaju je gubitak kilograma ili manjak estrogena. Ako se ništa od navedenog nije dogodilo, a primetite gubitak kose, akne ili su vam narasle dlačice na licu, razmislite o pregledu da otkrijete da li vas muče policistični jajnici. 

Grudi menjaju izgled

Za izgled vaših grudi zaslužan je DNA, ali one će s vremenom promeniti izgled - važno je koliko ste puta rodili, dojili, ugojili se ili bili na dijeti... 

Kvržice

Kroz menstrualni ciklus na grudima možete primetiti kvržice, ali to nije razlog za brigu i za to su odgovorni hormoni. Kvržice koje se pojave ispod pazuha, u blizini bradavici ili sa strane zahtevaju pregled lekara, piše portal "Ordinacija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading