VIKEND MODNIH REVIJA: Modna priprema za leto

Autor:

Lifestyle

23.04.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru 43. Beogradske nedelje mode svoje nove kreacije predstavili brojni domaći i strani dizajneri. Ovogodišnja manifestacija posvećena sećanju na prerano preminulg kreatora Borisa Nikolića.

RepublikaFoto: Bojan Šašić
Kolekcija Ane Ljubinković

Ljubitelji modnih trendova imali su prilike proteklog vikenda da uživaju u brojnim revijama u Belkspo centru u okviru 43. Beogradske nedelje mode, koja je ovoga puta posvećena prerano preminulom kreatoru Borisu Nikoliću.

Manifestacija je svečano otvorena revijom kojom je ujedno obeleženo 10 godina od odlaska ovog mladog dizajnera, a učestvovala su brojna poznata imena naše modne scene - Doda Komad, Jelena i Svetlana Proković, Aleksandar Protić, Ana Ljubinković, Tamara Radivojević, Ivana Pilja, Ljuba Sikimić, Ašok Murti. Prve večeri svoju kolekciju pod nazivom "Simpli" je predstavila Dragana Ognjenović, a na kraju prve večeri ljubiteljima mode su se predstavili mladi modni dizajneri koje je iznedrio Fashion Incubator - Melanija Vasić, Teodora Pašalić, Anđela Branković, Le Butt, Milica Cenerić Mana.

Fotografije sa revije "Tribute to Boris Nikolić" pogledajte u galeriji ispod

Druge večeri jedinstvene modele prikazali su Vesna Kracanović, Svetlana Jaćović, Peđa Nerić, Milena Radović, GetUp Jasmina Vujović i Budislava Keković. Modele za savremenog muškarca predstavila je "Barbosa", a publiku je svojim kreacijama oduševila aktuelna dobitnica nagrade "Boris Nikolić" Aleksandra Lalić. Publika je uživala u aktuelnim modelima Kamrana Patela i Anupret Sidhu, indijskih dizajnera koji svoje karijere uspešno grade u Londonu.

Foto: Bojan Šašić
Model pobedničkog "Price on Request-a" iz Hrvatske

Treće veče predstavili su se Lily Tailor, La Paun, Sholaya clothing i Tijana Milutinović. Boško Jakovljević, osim samostalne revije, prikazao i modele muških odela koje je kreirao za "Martini vesto". Njegovu reviju upotpunile su Jelena Živanović i Sanja Vučić pevajući pesme grupe Zana uživo na pisti, dok su kraj njih prolazili modeli među kojima i glumac Miloš Timotijević, glumica Milena Vasić, pevačica Ana Štajdohar.

Veče je završeno finalom Fashion Scout South East Europe konkursa, u čijoj reviji su učestvovali odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Najbolju kolekciju je prikazao Price on Request iz Hrvatske, koji će kao pobednik konkursa svoje modele predstaviti na londonskoj nedelji mode u septembru u okviru Fashion Scout programa "Ones to Watch".

Fotografije najzanimljivijih modela sa piste pogledajte u galeriji ispod:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading