IMUNOLOZI TVRDE: Za snažan imunitet jači i od korone potrebne su DVE STVARI! Ove namirnice ih sadrže

Autor: Republika

Lifestyle

28.11.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za zaštitiu od korona virusa najvažnije su pravilna higijena i održavanje distance, ali uporedo je važno i jačanje imuniteta.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako i se pri suočavanju sa virusom, prehladom i gripšom naše telo na najbolje izborilo i kako bismo smanjili rizik od oboljenja i teških simptoma, neophodno je da konstantno radimo na ojačavanju i negovanju svog imunog sistema.

Poznato je da vitamin C ima značajnu ulogu u očuvanja odbrmbenog meghanizma, ali imunolozi sada preporučuju još dva možna saveznika za imunitet - PROBIOTICI i VITAMIN D.

Kako bismo imali jak imunitet, neophodno je da prvenstveno očistimo creva i spostavimo ravnotežu u crevnoj mikroflori. U ovoj nameri pomoći će izbalansirana ishrana i vlakna, ali je neophodno, naročito tokom sezone virusa, gruipa i prehlada, obratiti vežu pažnju na značaj probiotika.

RepublikaFoto: Photo by Daily Nouri on Unsplash
Foto: Ilustracija

Godinama, kao i sa lošom ishranom koja se naročito povećava tokom zimskih meseci, u našim crevima se talože toksini. Usled toga, dolazi do propustljivosti creva i oslabljene crevne sluzokože, a samim tim naše telo psotaje posložnije za razvoj infekcija, virusa, gljivica i loših bakterija.

Probiotici održavaju nivo dobrih i kvalitetnih bakterija u našom digestivnpom traktu, podstiču varenje, čiste creva i pozitivno utiču na jačanje imuniteta.

Namirnice koje sadrže probiotike su: fermentisana hrana, kiseli kupus, jogurt, kefir, gljiva kombuha, mladi sir, kiseli kupus, jogurt, kiseli krastavci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading