RUSKI PČELAR PATENTIRAO JEDINSTVENU TERAPIJU: Lekovito spavanje na košnicama

Autor:

Lifestyle

12.09.2018

04:15 >> 12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska narodna medicina postaje sve popularnija u svetu, pre svega jer se oslanja na prirodu, a to je svakako slučaj i sa izumom zvanim "krevet košnica", koji je prvi napravio pčelar Vasilij Ivanovič Šoloh iz okoline ruskog grada Voronježa. On je ubeđen da apiterapija - lečenje pčelama i pčelinjim proizvodima, bez primene tableta i injekcija, pomaže u lečenju različitih oboljenja. Na svom imanju je napravio lekovite kućice od prirodnih materijala unutar kojih se nalaze košnice. Dušek zamenjuju rešetka i obično seno, a, prema rečima ovog pčelara, za dva sata sna u takvoj kući organizam se regeneriše kao za vreme osmočasovnog noćnog sna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vibracije i mirisi koje stvaraju pčele uspešno leče alergiju, oslobađaju od stresa, poboljšavaju cirkulaciju

- Pčela u košnici ima mnogo i one same po sebi nose pozitivnu energiju. Osim toga, pčelinje zujanje pruža određenu vibraciju, obnavlja ćelije i harmonizuje vitalne procese. Reč je o tome da se ta vibracija sudara s vibracijom čovekovih ćelija. Zbog brzog tempa života i usled stalnog stresa naše ćelije se deformišu, a regenerišu se samo tokom sna. Ukoliko ne mogu da se obnove, dolazi do različitih oboljenja - objašnjava Šoloh, koji i sam praktikuje san u ovim kućicama.

- Ja sam cele nedelje spavao u pčelinjoj kući i posle toga sam osetio neverovatnu energiju. Šest jutara budio sam se izuzetno svež. Ukoliko ima mnogo pčela i one dobro rade, imate utisak da se dušek pod vama bukvalno pomera (od zvuka pčela jer je inače apsolutna tišina u kući). Pored toga osetite i miris cveća, trava, meda - odlična je aromaterapija! Zapravo sam čuo da ovakve kućice na svojim imanjima imaju i mnogi ruski zvaničnici, te da se pomoću njih regenerišu preko noći - otkriva ruski pčelar i dodaje da je po savetu lekara-apiterapeuta u jednoj od ovih kućica boravila i devojka koja je bolovala od teškog oblika alergije na razne namirnice i lekove. Ova terapija joj je pomogla, zdravlje joj se znatno poboljšalo. Takođe, odlične rezultate pokazale su i u lečenju dijabetesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading