OVO JE KRALJ DETOKSA!

Autor: Republika

Lifestyle

19.07.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišćenje organizma je preporučljivo i poželjno u bilo kom godišnjem dobu, a sada iskoristite maksimalno šarenilo i raznovrsnost sa pijace. Ako uvrstite samo jednu namirnicu imaćete maksimalan efekat i vaša jetra će vam biti itekako zahvalna. U pitanju je kelj koji je najbolji saveznik detoks programa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Detoksikacija je potrebna da bi se iz tela eliminisali toksini, produkti metabolizma. 

A centralni organ koji je zadužen za samostalnu detoksikaciju organizma je jetra, pa je zato najvažnije da ishranom pospešite njen pravilan rad. 

Osim pravilne, lagane ishrane bogate voćem i povrćem rad jetre poboljšaćete unosom gorkih namirnica - radiča, rukole, maslačka, brokolija, kupusa i svog zelenog povrća. A od svih najviše efekta imaće unos kelja.

Kelj, kao i druge kupusnjače, sadrži visok novo sumpora, koji podržava čišćenje jetre i pomaže kod uklanjanja slobodnih radikala i drugih otrova. 


Zato je poželjno da tokom intenzivne detoksikacije unosite što više ovo povrće, a najbolje je da on bude sastojak smutija. 

Osim kelja, odličan saveznik mogu biti i voda, jaja i crveni grejp.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading