ALARMANTNO: Šta bi se stvarno dogodilo KADA BISMO JELI SAMO MESO?

Autor: Republika

Lifestyle

20.06.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više ljudi se, iz godine u godinu, odriče mesa i životinjskih proizvoda, dok izbor jela za vegetarijance i vegane u restoranima postaje sve veći. Međutim, šta bi se dogodilo kada bismo se u potpunosti odrekli vegetarijanskih ideala i postali isključivo mesožderi?

RepublikaFoto: pixabay.com

Najkraće rečeno, naše telo bi uvenulo! 

Ishrana koja podrazumeva samo meso značila bi da ne konzumiramo namirnice bogate vlaknima, a to bi najpre izazvalo zatvor - što je najblaža od svih nuspojava. 

Odbijanjem hrane bogate ugljenim hidratima odrekli bismo se glavnih izvora energije. Organizam bi, zbog toga, razgrađivao masti i najvažnije proteine, što bi izazvalo dodatne probleme. 

Došlo bi do trovanja proteinima, poremećaja sa vrlo neprijatnim simptomima kao što su slabost, proliv, pa možda čak i smrti. Sve to bi nastalo kao posledica sakupljanja uree, koja nastaje u jetri pri pretvaranju proteina u glukozu. 

Na primer, meso zeca je siromašno mastima, zbog čega bi organizam počeo da sagoreva sopstvene naslage. Zabeleženo je da ishrana isključivo zečetinom može da dovede do smrti jednako kao i izgladnjivanje. 

Ili bi nas snašao skorbut, pošto je vitamin C jedini koga ljudski organizam ne može sam da proizvede. 


Jedan od načina na koji bismo mogli da sprečimo neke od simptoma je konzumiranje sirovog mesa, čime bismo izbegli uništavanje vitamina C kuvanjem. To bi, međutim, dovelo do brojnih bakterijskih infekcija. 

Drugim rečima, ako vam je ikad palo na pamet da se odreknete svih namirnica osim mesa - nemojte to da činite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading