Kako da sprečite gubitak sluha?

Autor: b92.net

Lifestyle

09.12.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštećenje ili potpuni gubitak sluha može se dogoditi svakome. Međutim, postoje određeni koraci koje možete da preduzmete kako biste poboljšali svoj sluh.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Igranje igrica

Održavanje zdravlja mozga može smanjiti rizik od gubitka sluha. Ako slučajno naiđete na igrice koje testiraju vaše veštine sluha, kao što su one pronađene na internetu ili koje ste preuzeli na mobilni, slobodno ih igrajte u slobodno vreme.

Meditacija

Meditacija je nešto što se praktikuje hiljadama godina i neki stručnjaci su istakli kako donosi nebrojene zdravstvene koristi. Smirivanje moždane aktivnosti pomaže u regulisanju krvnog pritiska i cirkulacije krvi.

Redovno vežbanje

Svakodnevno kretanje i vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi do unutrašnjeg uha. Očuvana cirkulacija takođe sprečava gubitak neurotransmitera, a posebni centri u mozgu su odgovorni za transport ovih signala. Dva sata vežbanja nedeljno su dovoljna da se smanji rizik od gubitka sluha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading